skip to Main Content
Gratis proefweek

Braziliaans Jiu Jitsu

BJJ staat voor Braziliaans Jiu Jitsu. Het is een Braziliaanse op grappling-gebasseerde vechtsport. Het grondvechten staat centraal tijdens de lessen, het doel van de sport is je tegenstander domineren en hem of haar zo snel mogelijk naar de grond werken. Vanuit hier ga je verder met het grondgevecht, om uiteindelijk je tegenstander zo snel mogelijk te laten afkloppen.
Braziliaans Jiu Jitsu is voortgekomen uit het Japanse jiujitsu. Het idee is dat zacht wint van hard, of terwijl; een zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterkere aanvaller.

Tijdens bijvoorbeeld MMA, maar ook op straat, zie je een gevecht vaak op de grond eindigen. Kijk maar is naar een UFC-wedstrijd, het merendeel wordt beslist op de grond. Wanneer je het grondgevecht beheerst maak je dus vaak een grote kans je tegenstander te overmeesteren. BJJ is voor iedere vechter ideaal om te leren!

Burning Heart beschikt over een aparte afdeling in het gebouw om lessen BJJ te volgen. Deze prachtige ruimte noemen we de budo dojo, budo staat voor Japanse vechtsporten. Er ligt een grote mat die is gemaakt om zowel staand als liggend fijn en veilig te kunnen trainen. De ondervloer is 4 cm hoog en daaroverheen ligt een spandoek, zodat we de vloer makkelijk kunnen desinfecteren. Iedere dag wordt de ruimte volledig schoongemaakt!

Trainer

  • Michel Ras
Online inschrijven