skip to Main Content
Gratis proefweek

Vervroegde Openingstijden

Zoals u wellicht gehoord heeft zijn de openings- en sluitingstijden van de Fitness en Crossfight ruimte verruimd met ingang van afgelopen weekend.
Middels een elektrisch slot en een tijdklok op de buitendeur en na uitvoerige testen zijn de nieuwe tijden respectievelijk ma/vr 05.30 uur tot 22.00 uur en in het weekend 08.00 uur tot 19.00 uur.

Gewichten
Aansluitend op dit bericht is er het verzoek van onze medewerkers om via deze blog nogmaals de aandacht te vestigen aangaande het opruimen van gewichten en dergelijke na afloop van je sportsessie in deze 2 ruimtes. Noem een voorbeeld, te vaak gebeurt het in de Fitness, neem de Legpress, dat deze volhangt met zware gewichten. Het behoort volgens mij tot je oefening om deze gewichten terug te plaatsen op de talrijke ophangbeugels zodat een volgend persoon niet hoeft te beginnen met het verwijderen van een voor hem of haar te zware gewicht alvorens de legpress te gebruiken. Noem met name de ophangbeugels omdat de muren in de Fitness geen optie zijn om gewichten tegen aan te zetten.
Ook halters en Kettlebells zwerven regelmatig op onmogelijke plaatsen in de Crossfight ruimte, het is toch een kleine moeite om deze na gebruik op de daarvoor bestemde rode plateau’s terug te plaatsen. Wil beslist niet als een zeurkous overkomen maar wanneer men zich hieraan houdt werkt het voor een ieder een stuk prettiger en is de aanblik van deze ruimtes een stuk aangenamer.

Zelfvertrouwen
Ik sta met name in het weekend achter de bar en hoor onwillekeurig wel eens op- of aanmerkingen van ouders over onze jeugdige sporters. Zo ving ik laatst een gesprekje op tussen twee ouders die het over het zelfvertrouwen van hun kroost hadden. Door het volgen, in dit geval het kickboksen, was een moeder het opgevallen dat haar kind sinds hij aan kickboksen doet een stuk meer zelfvertrouwen had opgedaan. Ook vond ze dat hij lichamelijk behoorlijk sterker aan het worden was. Dat zijn gesprekken die wij als dojo Burning Heart graag horen want sport in zijn algemeen is sowieso goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kickboksen brengt ook respect bij hun voor tegenstanders, iets waar onze trainers telkens op wijzen. Nu is sport sowieso belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen dus u kan begrijpen dat zo’n gesprek me deugd deed en doet.

Burning Heart, Crossfight

Bescherming
Misschien is het opgevallen maar sinds begin deze week zijn er buizen voor de buitenramen geplaatst, dit om te voorkomen dat bokszakken het glaswerk er uit tikken.
Onlangs is er een bokszak zo hard tegen de ruit beland dat deze nagenoeg uit zijn omlijsting is gesprongen. Een voorval wat absoluut geen vervolg mag krijgen vandaar deze beschermende pijpen.
Punt van opmerking, een pijp werd dezelfde dag gebruikt om op te zitten, iets wat absoluut niet de bedoeling is dus mensen als je wilt uitrusten gebruik dan een barkruk of de bank.

Tot mijn volgende blog,
Dick

 

Andere blogartikelen