skip to Main Content
Gratis proefweek

Ultimate Instability, Octagon en Dojo Jeugd

Donderdag Blogtime maar om heel eerlijk te zijn weinig puf om eraan te beginnen.
Grootste oorzaak is nog steeds die hinderlijke pijn die ik constant in mijn rug voel, het wil daar maar niet mee vlotten. Er zit wel wat verbetering in maar gaat te langzaam naar mijn zin. Vooral het zitten achter mijn computer speelt me parten, na zo’n 10 minuten moet ik staan of in ieder geval wat bewegen. Maar ja genoeg geklaagd, bij het opstarten van het schrijven over het reilen en zeilen van onze Dojo heb ik mezelf de belofte gedaan om geen enkele week over te slaan.

Lerarenstaking
Het op papier fantastische idee om tijdens de lerarenstaking Dojo Burning Heart in te schakelen voor kinderopvang deze dag heeft te weinig aanmeldingen opgeleverd om doorgang te vinden. Belangrijkste oorzaak naar onze mening is de korte tijd van onze actie, de meesten ouders hadden reeds opvang geregeld, vandaar maar 9 aanmeldingen wat te weinig is om een heel team op de been te brengen om de Kids te vermaken.

Octagon
Vandaag (donderdag) is de Octagon weer gemaakt, een verbindingsstuk van de bovenligger was gebroken en dit euvel is opgelost door een zwaardere verbinding. Wat overblijft is het gaaswerk wat door het beuken en er tegenaanvallen teveel speling heeft op sommige plekken. Het is niet zo dat daardoor gevaarlijke situaties zich kunnen voordoen maar het oog wil ook wat. Nu werd er geopperd om een draad over de gehele lengte te spannen maar dat idee hebben we laten varen, juist omdat zoiets blessures in de hand werkt.
Het idee is nu om een zogenaamde spanband tussen de mazen van het gaas te maken en zo het gaaswerk weer een beter aanzicht te geven. Voordeel is dat je regelmatig deze band kunt aanspannen wanneer dat weer nodig is. Vandaag een mail gestuurd naar een firma die eventueel een band van 27 meter kan leveren. Op de gala’s die je op T.V. weleens ziet wordt het gaaswerk telkens tijdens het opbouwen van de kooi vervangen door nieuw wanneer dat nodig mocht blijken, iets wat wij niet kunnen.

Ultimate Instability
Er zijn weer wat nieuwe spullen voor de Crossfight lessen binnen gekomen, o.a. een bal die gedeeltelijk gevuld is met water en afgevuld met lucht. Tevens een, noem het maar handding, die net als de bal gedeeltelijk gevuld is met water. Het beweegbare water in deze apparaten zorgt voor instabiliteit en erg leuk om te hanteren. Naam van deze dingen, Ultimate Instability.
Daarnaast een grote vierkanten box die niet zo hard is als onze bestaande kisten. Op bijgaande foto staat dit 3-tal afgebeeld. Tevens zijn er achterin de Crossfight aan de betonnen balken eenvoudige steuntjes gemaakt voor o.a. de rode matjes. Deze matjes liggen nu her en der op de grond en zorgen voor een slordige aanblik van de cCrossfight, dus a.u.b. na gebruik netjes ophangen. Kleine moeite toch!!!

Berichtje Dojo jeugd
Aankomende zondag staan er weer verschillende leden van Dojo Burning Heart in de ring tijdens een gala in Den Haag. Kiki, Ayoub, Vince, Chris en Menno gaan hun kunsten vertonen op dit gala.
Vince en Ayoub hebben beide al wel eens een demo wedstrijd gevochten, maar nu mogen deze toppers eindelijk een “echte” wedstrijd gaan vechten. Wij wensen beide natuurlijk héél veel succes, net zoals onze andere vertegenwoordigers van Dojo Burning Heart!

Vervolg historie Burning Heart

Met vele handen werden de stapels gasbetonblokken welke bestemd waren voor de muren e.d. via een raam naar boven gebracht. Best een leuk gezicht om de vrijwilligers van deze klus aan het werk te zien. Via een menselijke schakel werden de blokken een voor een doorgegeven en opgestapeld op de nog lege werkvloer. De berg blokken groeide gestaag en na de nodige zweetdruppels werd het laatste blok doorgegeven en werd iedereen na afloop van deze klus op een biertje getrakteerd. Volgende traject was precies bepalen waar de diverse ruimtes gecreëerd zouden worden. Een hoofdbreker was vooral, hoe groot worden de kleedkamers. Uiteraard hadden we bij reeds bij bestaande sportscholen de nodige informatie ingewonnen, maar om nu te zeggen dat we daar veel wijzer van zijn geworden. De een adviseerde dit, de ander dat. Kortom, gewoon op eigen visie afgegaan. De dameskleedkamer kan je nu niet bepaald flink noemen maar wie kon met het bouwen bevroeden dat we zoveel vrouwelijke sportsters als lid zouden krijgen. Gelukkig is er voor de dames een uitwijkmogelijkheid in de hoek aan de andere kant van de sportvloer waar kleedruimte, toilet en 2 douches aanwezig zijn voor onze vrouwelijke leden. Toen al deze plekken op papier stonden kon er begonnen worden met het eigenlijke bouwwerk. Al snel vormde zich de contouren van de diverse ruimtes en vorderde het plaatsen van de blokken gestaag. Op enkele betaalde krachten na werd het werk verricht door vele vrijwilligers.
Een heerlijk aanzicht om elke dag de vorderingen te zien. Het toilet werd met voorrang gebouwd zodat al snel het toiletblok, het urinoir en de wastafel geplaatst konden worden. Best belangrijk om begrijpelijke redenen!!! Daarna waren de kleedkamers en douches aan de beurt, best wat werk om alle leidingen en dergelijke geplaatst te krijgen want de voorschriften waar aan voldaan moest worden logen er niet om.

Tot mijn volgende blog.
Dick

Andere blogartikelen