skip to Main Content
Gratis proefweek

Sportvoeding: Voordeel van eiwitten

Het is weer zover, blogtijd, en bijna gewoontegetrouw heb ik weinig tot niets te melden. De vakantie is echt aangevangen, merkte dat vandaag ook op de snelweg naar Alkmaar.Zit al een tijd te azen op een bepaalde lens en rond het middaguur kreeg ik een mail dat hij vanaf vandaag leverbaar is. Normaal wil ik zo’n lens eerst uitproberen echter deze heeft op You Tube heel positieve reacties dus heb de stoute schoenen maar aangetrokken en hem via een pre-order besteld. Het betreft een Tamron 18-400, deze heeft een fraaie groothoek en een minstens zo fraaie telestand. Dit alles in één lens wat zeker voor mij als een groot voordeel geldt. Normaal was ik verplicht om regelmatig van lens te wisselen voor een variabel beeld maar met deze lens behoort dat tot het verleden. Scheelt een hoop tijd en kan nu in één keer beelden schieten van dichtbij tot veraf, merk nauwelijks dat ik van stand verwissel. Ontving dus het mailtje rond het middaguur en was binnen 5 minuten op weg naar Alkmaar alwaar de lens op mij lag te wachten. Was behoorlijk winderig onderweg en dat viel vooral op toen ik Schiphol passeerde. Vliegtuigen zwaaiden behoorlijk met hun vleugels tijdens de landing. Vlak voor Alkmaar stond aan de andere kant een behoorlijke file op de A9, er was een boom op de rijksweg terecht gekomen en er was maar een rijstrook beschikbaar. De hulpdiensten waren druk in de weer om die boom weg te halen dus sufferd als ik was dacht wanneer ik terugrijd dan zal de boom wel opgeruimd zijn. Niets bleek minder waar, draaide de A9 op richting Amsterdam en na 5 minuten begon de ellende. Alles bij elkaar een kleine 2 uur over gedaan om in Hilversum te geraken.
Tot zover mijn privé verhaaltje.

Dumbells
Terug naar de dojo waar Ab begonnen is om stickers te plaatsen op het Dumbell rek. Door aan te geven waar je deze Dumbells terug behoort te leggen hopen we dat middels de stickers deze op hun goede plaats komen te liggen en daardoor dit rek er altijd netjes bij ligt.

Sportvoeding
Wil ook even stil staan bij de verse eiwitten die we aan de bar verkopen.
Heb zelf geen enkel idee over hoe of wat met eiwitten dus ben te rade gegaan bij Daphne.
Naast haar fitness waar ze een diploma voor heeft is Daphne ook wat je noemt voedseldeskundige en dan met name op het gebied van sportvoeding. Ook hiervoor heeft ze een opleiding gevolgd en met succes afgesloten.

Ik citeer:
Voordelen van eiwitten is dat het je lichaam doet herstellen. Niet enkel je spieren maar ook de rest van je lichaam is gebaat bij eiwitten. En er is nog een voordeel van eiwitten, het herstelt niet alleen maar je bouwt er ook je spieren mee op. Ken je het gevoel van ‘leeg’ wakker worden de dag na een zware training? Dat komt wanneer je slaapt je lichaam op zoek gaat naar eiwitten om te herstellen. Als je geen of voldoende eiwitten hebt genomen, valt er niets te herstellen en wordt je ‘leeg’ en moe wakker. Je hebt ongeveer 1,7 tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht nodig als sporter. Eiwitten zitten bv in eieren, kwark, biefstuk, vis en eiwitshakes. Belangrijk is om te variëren. Bij ons op de Dojo verkopen we het merk QNT, Delicious Whey, in de smaken Belgische chocolade, banaan, vanille en aardbei. Dus bij ons is er voldoende variatie om een shake te bestellen. Wij serveren deze shake met water of halfvolle melk, gewoon waar we zin in hebt. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, € 2,50, dus zou zeggen na het lezen van dit blog iedereen aan de shake.

Bijna een bladzijde vol gekregen dus volgende week verder met de historie van Burning Heart!

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen