skip to Main Content
Gratis proefweek

Speedball weer aanwezig in de Dojo

Ben eigenlijk best verheugd dat ik op het idee was gekomen om wanneer het komkommertijd is op de Dojo mijn blog op te vullen met het hoofdstuk “Historie”. Want komkommertijd is het nog steeds en gebeurd er weinig wat vermeldingswaard is. Wel is de loopband waar ik in mijn vorige blog over sprak gebruiksklaar, de vorige die nog in de buurt staat moet nog gedemonteerd worden en afgevoerd.

Speedball
De Speedball is weer aanwezig en wij hopen dat hij gebruikt wordt waarvoor hij ontworpen is, dus niet zoals je weleens ziet op de kermis. Op facebook staat een voorbeeld en tevens te zien is op you tube. Klik op deze link

Pec Deck
De Pec Deck wacht nog op de nieuwe bekleding van bankje en steunen. We hadden gehoopt dat het omstreeks deze tijd klaar zou zijn echter een stoffeerder vinden die dit voor een aannemelijke prijs doet hebben we nog niet gevonden! Maar weet, er wordt aan gewerkt!!! Er is een rek in de maak voor de schijven in de Crossfight, momenteel liggen alle gewichten vaak door elkaar en dat is niet echt handig. De hoop is er dat bij het verschijnen van de volgende blog deze de Crossfight siert.

McGregor vs Mayweather
Aankomende zaterdagnacht wordt het gevecht van de eeuw gehouden tussen Mayweather en Conor McGregor. Leden van Burning Heart kunnen dit gevecht volgen op een groot scherm in onze Dojo. Drank gelieve zelf mee te nemen, voor de rest zijn er geen kosten aan verbonden.

Vervolg “Historie”

De dojo raakte tijdens de lessen als maar voller en langzaam maar zeker werd het plafond bereikt. Op een zeker moment werd er afscheid genomen van Noëll die een eigen plek had gevonden in Hilversum. Aangrenzend aan de bestaande dojo was een ruimte die stukken groter was maar deze ruimte was een volledig casco waar nog niets aan gedaan was, enkel elektriciteit was aanwezig.
Op een bepaald moment riep Jerry mij bij zich en zei, “ Pa, ik wil je wat laten zien”.
Benieuwd wat hij mij wilde tonen liepen we het aangrenzende gebouw binnen en togen naar de eerste verdieping. Hij opende een deur en ik zag een gigantische ruimte in mijn ogen, vol enthousiasme vertelde jerry mij, Pa dit wordt waarschijnlijk onze nieuwe Dojo. Moest even slikken toen zijn woorden bij mij binnen kwamen en dacht direct waar begint dat jong aan. Mijn eerste reactie was, man wat gaat dit niet aan huur kosten en wat moet er een berg werk verzet worden om dit een beetje toonbaar te maken. Ben in principe akkoord met de huurprijs die reuze mee valt en het werk kunnen we grotendeels zelf doen. Vergeet niet dat het crisistijd is en dit gebouw vanaf het begin leeg staat. Nu was er een enorme leegloop gaande in dit stuk industrieterrein, met name na het vertrek van RTL Nederland wat verhuisd was naar het omroepterrein. Daarnaast heb ik bedongen dat de huur pas ingaat nadat ik er een Dojo van gemaakt heb. Moest alles wel even op mij laten inwerken maar sceptisch als ik ben voelde het direct goed aan. Ben zelf niet onhandig dus zag allerlei klussen voor me.
Nadat jerry alles rond gemaakt had met de huurbaas werd er vlot actie ondernomen middels een zogenaamde werkgroep die onder leiding stond van Bart Hagendoorn. Bart had connecties en de nodige ervaring in het bouwwezen vandaar dat de keuze op hem was gevallen. Allereerst werd er een plan de campagne opgesteld waarbij leden onder de loep werden genomen die eventueel een steentje bij konden dragen. Er waren meer dan genoeg vrijwilligers maar zoiets moet wel goed aangepakt worden. De eerste stap was het naar binnen brengen van de blokken die de nodige afscheidingen moesten worden. 2 kleedkamers, ruimte voor een sauna, ruim toilet en de plek van de bar werden precies uitgemeten zodat we naderhand nergens spijt van hadden.


Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen