skip to Main Content
Gratis proefweek

Rope Trainer in de Crossfight

Week is weer voorbij dus tijd om van me te laten horen. Zojuist mijn verhaal over onze Dojo wat bijgewerkt omdat ik voorzag dat deze week voorbij is gegaan zonder noemenswaardige dingen die ik vermelden kan. Uiteraard is er altijd wel wat maar deze week blijkt nieuws een beetje karig te zijn vandaar het bijwerken van het blok “historie”. De donderdag gebruikt om nieuwe foto’s te schieten voor de aanstaande nieuwe website die er aan zit te komen. Heb wat beelden mogen zien en kan jullie verklappen dat de beelden die ik gezien heb bijzonder veelbelovend zijn en uiterst efficiënt ogen. Veel meer kan ik niet vertellen omdat zoals dat heet onder constructie is en ik maar een enkel beeld gezien heb maar wat ik onder ogen kreeg wordt smullen geblazen.

Moedwillig of onwetendheid
Begin deze blog met te vermelden dat er willens en wetens een vrij nieuw apparaat vernield is. Dit moet een kleine 2 weken geleden gebeurd zijn, het betreft de schuine trampoline waar je ballen tegenaan gooit en die moet opvangen. Nu heeft men dit apparaat gebruikt om in plaats van ballen er zelf op te springen en wel met zoveel kracht dat het staafje, dik ruim een centimeter, die door een gat gaat om eventueel de vierkante buis te verhogen of te verlagen, in plaats van door het gat compleet klem is komen te zitten in het verlengde van de vierkante buis. Gelukkig heb ik deze stift nadat ik de constructie los geschroefd heb met behulp van een bankschroef en beitel los kunnen krijgen, dit met hulp van mijn zoon Marco. Het zit weer in elkaar alleen kan de hoogte niet meer versteld worden omdat er nu een bout en moer doorheen zit en dit toch wel kostbare apparaat weer gebruikt kan worden. Via een tip van iemand die meent gezien te hebben wanneer dit gebeurd moet zijn ga ik opgenomen beelden terugkijken en hopen op deze manier de, naar we vermoeden, jonge dader(s) te achterhalen want dit is gewoonweg moedwillig gedaan in mijn ogen.

Verder nieuws voor de Crossfighters is het nieuwe apparaat dat in de Crossfight ruimte staat. Sinds vandaag staat deze Rope Trainer in de Crossfight en kan je je uitleven op dit apparaat.

Historie


Persoonlijk was ik dagelijks te vinden in onze nieuwe Dojo in aanbouw, soms tot in de late uurtjes. Klusjes genoeg voor mij en wat zeker hielp, ik heb geen 2 linkerhanden, dus genoeg te doen om dagelijks van nut te zijn. Het werk liep lekker en doordat de planning goed op elkaar was afgestemd konden we de volgende fase ingaan. Zo moest er een flink gat in de buitenmuur geboord worden waar de afzuiging van lucht afgevoerd moest worden. Er werd een bedrijf ingehuurd die deze klus moest klaren. Vervelende hiervan was dat onze bovenburen, een ICT bedrijf, gedurende enkele uren hun activiteiten nagenoeg moesten stil leggen omdat de diamantboor nogal luidruchtig was tijdens het boren door de betonlaag. In de regel werd er tijdens de avonduren en het weekend gewerkt maar deze firma zou teveel geld kosten om dit buiten de regulieren uren te laten doen. Jerry kennende, gewoon niets zeggen van tevoren om een hoop gezeur voor te zijn dus weet het nog als de dag van gisteren, toen de diamantboor begon te zagen stond binnen No Time al het personeel van het ICT bedrijf bij ons binnen om uitleg te vragen want zo konden ze niet werken. Ach zei mijn zoon, duurt maar 10 minuutjes dit gaatje, je begrijpt zo’n groot gat bleek geen 10 maar 80 minuten te duren. Zijn van die dingen die ik nooit meer vergeet. Voor de rest hebben we echt zoveel mogelijk rekening gehouden met onze bovenburen maar ja als er gewerkt wordt geeft dat zo nu en dan geluid. Merk dat regelmatig in mijn eigen flat als iemand weer eens een gaatje aan het boren is, best een vervelend geluid maar als men zich aan de huisregels houdt die voor mijn flat geldt zal je mij niet horen. Als er een complete sportschool gebouwd wordt kan het voorkomen dat er zo nu en dan wat overlast is omdat niet alleen vrijwilligers die na hun eigen werk bezig zijn maar overdag ingehuurde bedrijven bezig zijn. Paar keer per week ontving Jerry wel een sms van de buren of de verhuurder dat er geluid gemaakt werd maar gelukkig las hij deze berichtjes een tijd later. Via Bart waren we in contact gekomen met Johan Brouwer, eigenaar van een constructiebedrijf uit Naarden, een geweldige vent die al ons ijzerwerk regelt. Nu moesten er uiteraard bokszakken opgehangen worden en aangezien we ook een verlaagd plafond gepland hadden heeft hij met 3 medewerkers dit klusje op zondagen uitgevoerd omdat elke steun 60 gaten had. Dit kwam door de constructie van het plafond en we dit onze bovenburen niet aan wilden doen, al dat geboor de ganse dag.

Vervolg volgende keer.

Tot mijn volgende blog.
Dick

Andere blogartikelen