skip to Main Content
Gratis proefweek

Pitbull Sixty Dick

Sixty Dick, Pitbull, Dojo, Burning Heart

Er komt maar geen einde aan het fraaie zomerweer, telkens laat de weersverwachting op termijn zonovergoten plaatjes zien. Een groot nadeel is toch wel dat er geen druppel neerslag in het verschiet zit, de natuur snakt naar een fikse regenbui. Eindelijk in een wat rustiger vaarwater terecht gekomen wat mijn persoontje aangaat.
Na het optreden in theater Gooiland van onze dansschool enkel hectische dagen beleeft, begon met de mystery guest en de dag erna op verzoek van het productieteam van Mijn zaak is de Beste aanwezig zijn bij de opnames van dit programma. Dit leuke team begeleidt tijdens de dag en gezorgd dat er koffie en dergelijke paraat stond.
Einde middag heeft men gezamenlijk gegeten in kantoor en wilde ik naar huis gaan maar moest me nog even paraat houden voor een kort interview.
Gezeten op een barkruk kijkend naar de camerabeelden vroeg de interviewster op een gegeven moment naar mijn bijnaam, direct reageerde ik met sixtydick.
Ze keek me wat verwondert aan en zei goh ik dacht dat je bekend staat op de dojo onder de naam de pitbull. Dit behoeft een kleine uitleg, jerry vertelde de mensen van het productieteam herhaaldelijk dat ik alles in de gaten hield wat er op de dojo gebeurt.Met name wat er eventueel gebeurt op onze dojo tijdens de nachtelijke uren en noemt mij wel eens gekscherend de pitbull van onze dojo.
Mijn eerste reactie was echter de naam, sixtydick, waar ik reeds jaren bekend onder sta in de whiskywereld vandaar dat ik gelijk dacht aan deze naam.
Al met al een leuke maar vermoeiende dag en mensen zet 1 augustus dik onderstreept in je agenda want dan wordt Mijn zaak is de Best uitgezonden op primetime op RTL 4.
Ik wil wel verklappen dat de uitslag zeker voor ons zeer verrassend is geworden ?
Wat ik naderhand begreep vond het productieteam de uitzending die over sportscholen ging de beste en leukste uitzending van de reeks.
De dagen erna enkel beziggehouden met monteerwerk van het optreden in Gooiland.
Had de opnames gemaakt met 2 camera’s die gelijktijdig beelden opnamen, de beide camera’s gehuurd bij van Dalen voor een schappelijke prijs. Met een programma genaamd multicam van Premiere Pro de beelden gemonteerd echter bij sommige opnames was de belichting op het toneel dik onder de maat.Bij opnames van b.v. RTL  wordt zo’n uitzending professioneel uitgelicht maar dat liet ons budget niet toe dus moest ik roeien met de riemen die ik had. Met behulp van een gekocht programma, Neatvideo, de betreffende beelden die wel erg veel ruis toonde, het geheel op een aanvaardbaar niveau kunnen brengen.
Een voorbeeld, bepaalde dansscene van ruim 3 minuten, die onderbelicht bleek kost je gauw zo’n kleine 2 uur aan repareren. Gelukkig gold dit niet voor alle scene’s. Wel leuk maar bijzonder intensief werk, met het uiteindelijke resultaat best tevreden ?
Toen de film uiteindelijk gereed was wilde ik het op een USB stick plaatsen om op mijn eigen grote TV te bekijken, groot was mijn verwondering dat dit niet lukte ondanks er voldoende ruimte op de stick was. Na Google geraadpleegd te hebben zat de oplossing in het formateren van de USB stick. Moest de stick omzetten naar NTSF, die kan namelijk bestanden groter dan 4 GB. aan.
Behoorlijk lang voorwoord op mijn blog nu over naar de dagelijkse dingen.


Nieuwe apparaten voor de fitness-ruimte

Tijdens opnames voor Mijn zaak is de Beste is Jerry in contact gekomen met een tegenstrever. De naam luidt Remco Windsant van Legend Gym te Den Haag. Die 2 konden het vanaf het begin goed met elkaar vinden en dat heeft geresulteerd in de aanschaf van 3 nieuwe apparaten die begin september worden geleverd. Het leuke is dat het een Nederlands merk is, Fitrixx, en de verhouding prijs/kwaliteit is super.
De drie apparaten zijn een enorme aanvulling en op meerdere manieren te gebruiken. Op de facebooksite van Jerry zijn deze apparaten te zien met een uitleg van Remco erbij!


Nieuwe lessen bij Burning Heart

Het is nog wel vroeg maar laat jullie weten dat in de maand september er in ieder geval 2 nieuwe lessen bijkomen op het toch al overvolle aanbod lessen van Burning Heart. Een hiervan wordt street selfdefence voor enkel vrouwen en gaat gegeven worden door Maik Konstandinites, wel bekend van de huidige lessen street defence. Bijzondere hiervan is dat deze nieuwe les inspeelt op dagelijkse momenten die dames kunnen tegenkomen en hun weerbaar maakt op deze incidenten. De andere nieuwe les is het alom bekende kettlebel. Enige tijd geleden heeft Joop Kasteel Daphne en Jerry benadert met een wel heel leuk voorstel. In de maand september gaat deze gigant onderricht geven in het juiste gebruik van kettlebel oefeningen, lessen waar je véél baat bij hebt voor zowel dames als heren.
Wij als Burning Heart vinden deze lessen een welkome aanvulling.
Dojo Burning Heart, KetttleBel


Boksverslag van partij Dick Jasper

Onlangs heeft Dick Jasper, bokst sinds een jaar, zijn eerste partij gebokst in Alkmaar. Dick heeft een tijdje stage gelopen bij Jeremy en vond het tijd worden voor zijn eerste partij. De tegenstander van Dick had al diverse jeugdpartijen op zijn naam staan en traint bij SER’s Gym. Jasper bleek duidelijk de sterkste te zijn ondanks intimiderend gedrag van zijn tegenstander voor aanvang. Op een gegeven moment ging de tegenstander van Dick zijn knieën gebruiken uit frustratie en dat resulteerde in het gooien van de handdoek door de trainer van de opponent want die vreesde dat zijn pupil het einde niet zou halen. Na afloop bleek deze pupil ook zijn neus gebroken te hebben. Jeremy kon jammer genoeg door privéomstandigheden niet aanwezig zijn maar middels facetime heeft hij Dick gecoacht en aanwijzingen gegeven middels Salith.
Een prachtig resultaat van Dick Jasper!!!


Foto’s judo examens

Op de site van Burning Heart zijn foto’s geplaatst van het judo examen op 7 juli 2018.
Wil je in het bezit komen van één of meerdere foto’s in het originele bestand laat het ons even weten. Er zitten juweeltjes van foto’s tussen.
Judo, Burning Heart, Examen

Tot mijn volgende blog
Dick

Andere blogartikelen