skip to Main Content
Gratis proefweek

Pinksteren en gegevensbescherming

Donderdag met andere woorden blog-time.
Niet iedereen zal het met me eens zijn maar persoonlijk blij dat er een einde aan de feestdagen komt en alles weer gewoon wordt. Hoor jullie denken makkelijk praten voor iemand die gepensioneerd is maar tijdens mijn werkzame leven dacht ik er net zo over. Laat mij maar lekker bezig zijn, ben er de man niet na om niets te doen. Het bezoek aan de dojo loopt op rolletjes echter heb wel weer een item waar ik al zo vaak op teruggekomen ben dat de moed je langzaam maar zeker in de schoenen zinkt. In de blog himzelf kom ik er voor de zoveelste keer op terug. Ondanks de vrije dagen van afgelopen tijd vinden velen de weg naar dojo Burning Heart, lees het bezoek altijd terug de volgende dag en kan vertellen dat het gemiddelde bezoek ver over de 300 sporters per dag is, een leuk gegeven! Momenteel split ik mijn tijd op tussen onze dojo en de dansschool vanwege het komende optreden van onze dansers in theater Gooiland. Vergt best wat voorbereiding zo’n optreden, ben verantwoordelijk voor het filmgedeelte en wil uiteraard goed voor de dag komen.


Crossfight

Haalde het in de aanhef al even aan, ondanks de herhaalde oproepen om fatsoenlijk met onze spullen om te gaan was het afgelopen woensdag weer raak in de Crossfight.  Toen ik donderdagochtend de camerabeelden aanzette op mijn computer viel me direct op wat een zooitje men weer gemaakt had van deze ruimte. Nadat ik eerst maar een kop koffie had gedronken zette ik de remote playback aan om te kijken wie hier verantwoordelijk voor was. In de veronderstelling dat deze puinhoop gemaakt was tijdens de nachtelijke uren scrolde ik de tijdlijn steeds verder terug en keek mijn ogen uit toen ik stopte bij 11.00 uur in de ochtend. Het beeld was nagenoeg onveranderd, een zooitje van jewelste. Nu moeten wij als Burning Heart de handen in eigen boezem steken omdat Jerry talloze malen gevraagd heeft aan onze medewerkers om tussentijds een rondje te maken en daar waar nodig de vloer op te ruimen, met name na de laatste les. Er zijn nog altijd personen die spullen gebruiken en na afloop gewoon niet opruimen en doodleuk weggaan. Iets waar we telkens tegenaan lopen. Dit heeft ongetwijfeld te maken dat er geen permanent toezicht is maar mag geen reden zijn dat het zo uit de hand loopt.Dus sporters, voor de zoveelste keer, wanneer je klaar bent met je oefening ruim je spullen op en zet het terug. Dat is toch de gewoonste zaak van de wereld!
Ik heb in het verleden al redelijk wat leden geblokkeerd of een bericht gestuurd met het verzoek om mee te werken aan een fatsoenlijke dojo, vaak met bemoedigend resultaat.Mocht je een persoon rommel zien maken zeg er gerust wat van.


Pinksterdagen

Het huis van de vechtsporten in het Gooi, dojo Burning Heart, is met de Pinksterdagen gesloten.
Op tweede Pinksterdag na, dan wordt er een zak- en conditietraining gegeven om 10.00 uur in de ochtend, de zogenaamde ochtendmis.
Voor de rest zijn er geen reguliere lessen, wel is de fitness en Crossfight open.
Op zondag van 07.30 uur tot 19.00 uur, tweede Pinksterdag van 05.30 uur tot 22.00 uur.
Druppelhouders kunnen 24/7 terecht om te sporten.


Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.Wij als sportschool hebben zich vanaf die datum te houden aan deze wet.
Er zijn nogal wat misverstanden zo waren wij als sportschool blij met het volgende mailtje van Epass, de firma die onze ledenadministratie verzorgt, deze firma zegt het volgende:

Beste relatie van Epass Online

De afgelopen tijd heb ik jullie vaker een mail gezonden inzake het onderwerp AVG. En ondanks dat wij van Epass Online jullie interne processen niet hoeven te controleren vinden wij het toch wel bij onze service passen om jullie een beetje op weg te helpen. Ik hoop dat deze inspanning, die gratis is, gewaardeerd wordt. Er zijn al genoeg bedrijven actief die via deze wetgeving financieel gewin willen halen.

Gisteravond ben ik op uitnodiging van de gemeente Zoetermeer bij een bijeenkomst geweest inzake AVG. De presentatie werd gegeven door een Advocaat welke gespecialiseerd is in deze wetgeving.
85% van de nieuwe wet komt uit de bestaande wetgeving en door de enorme media-aandacht zijn veel ondernemers in “paniek” geraakt over wat er allemaal van je verwacht wordt.
Deze Advocaat deelde ons mede dat hij diverse documenten gaat toesturen die sport gerelateerde bedrijven, verenigingen, stichtingen vrij kunnen gaan gebruiken. Denk hierbij aan een Privacyverklaring, toestemmingsverklaring, tekst voor je algemene voorwaarden, tekst voor je website, tekst voor je huishoudelijk reglement. Al deze documenten zal ik aan jullie allen gaan doorsturen zodat je deze vrij kan gebruiken.
Deze Advocaat gaf aan dat als je deze documentatie gebruikt je voor 95% klaar ben voor deze wet. De overige 5% is dan het personeel wat je moet wijzen op deze wetgeving en als je dat hebt gedaan en je hebt de documentatie goed opgeborgen in een daarvoor bestemde map dan kan je bij een mogelijke controle hier direct naar verwijzen.

Ik hoop dat deze documentatie deze week nog volgt maar zodra ik het binnen heb, en goed heb bestudeerd, dan gaat het één op één jullie kant op.
Met name ik als de hof filmer van Burning Heart ben blij met deze documentatie en ga samen met Daphne en René dit goed doorspitten.

Een fijne service van Epass!

Tot de volgende blog
Dick

Andere blogartikelen