skip to Main Content
Gratis proefweek

Nieuwe matten in de Dojo

Deze week beleef ik als zeer “relaxt”, had me voorgenomen begin van de week de teugels wat te laten vieren en minimaal op de Dojo aanwezig te zijn. Moet zeggen dat dit idee me prima afgaat, uiteraard ben ik elke ochtend even aanwezig om onder andere de dagelijkse kascontrole uit te voeren, jammer genoeg met wisselend resultaat. Het komt nog weleens voor dat men bepaalde inkomsten vergeet op te schrijven in het daarvoor bestemde boek. Gelukkig kom ik daar na navraag achter dus denk niet dat er iemand zogezegde vlugge vingers heeft. Wij prijzen ons gelukkig dat die tijd ver achter ons ligt. Voor de rest wat kleine aanpassingen gedaan, b.v. een poster opgehangen in de fitnessruimte van onze hoofdleverancier Fitness Result. Voor de rest van de week zal men mij minimaal op de Dojo tegenkomen anders dan wat foto’s schieten voor onze op stapel staande nieuwe website.

Schoonmaakwerk
Een Dojo als de onze behoeft fiks wat schoonmaakwerk, noem zomaar wat dingen op, elke dag alle vloeren van de diverse ruimtes stofzuigen en dweilen, trachten de talrijke apparaten van stof te ontdoen, meerdere keren per week de bokszakken schoonmaken en daarnaast ons filiaal schoon houden. Zomaar wat dingen die gebeuren moeten. In het verleden was Reggie daar de hele dag mee bezig, we prijzen ons gelukkig dat vanaf 1 nov. Stijn naast het geven van zijn befaamde judolessen is toegevoegd aan ons schoonmaak team. Uiteraard is het wennen voor Stijn maar wij zijn er van overtuigd dat hij zich prima zal uiten aan zijn nieuwe job naast het lesgeven van judo.

Toiletpapier
Mijn blog zou mijn blog niet zijn als ik geen punt van kritiek zou hebben op het gebruik van toiletpapier in onze Dojo. Het is onvoorstelbaar hoeveel rollen per dag er doorheen gaan op onze Dojo, gemiddeld per 24 uur zo’n 8 rollen. Dat is in één week 56 rollen toiletpapier en geloof me ik overdrijf niet! Als men nu eens begint met het toiletpapier te gebruiken waar het oorspronkelijk voor bedoeld is en niet om je af te drogen en dergelijke. Vanaf heden hangt er op het toilet boven weer een papierrol, wat overigens geen vrijbrief is om dit papier als handdoek te gebruiken enkel om je handen af te drogen. In het verleden ging er één rol per 2 dagen doorheen, men begrijpt dat is een buitengewoon gemiddelde. Tevens verzoek ik onze leden om het gebruikte papier in de daarvoor bestemde bak te deponeren en niet op de grond wat in het verleden nogal eens voorkwam. In de toiletten zijn de dispensers weer in gebruik genomen, zowel beneden als boven, dus nu maar hopen dat deze closetrolhouders, die 2 rollen bevatten, in ieder geval minimaal 24 uur mee gaan.

Nieuwe matten
Wellicht is het opgevallen dat in de hal beneden 2 flinke pallets staan met fonkelnieuwe vloerdelen. Het heeft even geduurd maar afgelopen woensdag zijn deze nieuwe matten binnengekomen. Het ligt in de bedoeling dat deze nieuwe matten a.s. zondag gelegd gaan worden in de Dojo. Onze hoop is gevestigd dat na de ochtendmis wat personen willen blijven om een soort van menselijke schakel te vormen om en de oude matten naar beneden door te geven en aansluitend de nieuwe matten omhoog. Het eigenlijke leggen van de vloer daar hebben we voldoende mensen voor, dus samenvattend: een half uurtje van je tijd om de menselijke schakel te vormen.

Nieuwjaarsduik
Het is nog wel wat aan de vroege kant maar vanaf volgende week ligt er op de dojo een intekenlijst voor onze Nieuwjaarsduik.
Daphne heeft een aanvraag ingediend bij gemeente Wijdemeren voor de nodige vergunningen.

Muziek
Vanaf morgen ( vrijdag) hopen we dat de problemen met de muziek opgelost zijn. Door het installeren van SONOS kunnen alleen aangewezen personen de muziek beheren. Er moeten nog wat aanpassingen aan het wifi netwerk gedaan worden en dan hopen we dat we van de muziek ellende af zijn.

Hilversums nieuws
Wellicht heeft men het filmpje op facebook voorbij zien komen van Hilversum Mediastad.
Enige tijd geleden bracht men een bezoekje aan Burning Heart voor een artikel over kickboksen. De aanhef van het artikel luidt:
JONG EN FIT! Sana en Ayoub kickboksen bij sportschool Burning Heart.
Kickboksen is meer dan sport…..het gaat ook over respect, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.
Het interview met de kinderen en trainer Jeremy lees je in de Gooi en Eemlander of op www.hilversum.nl/nieuws.
Bij deze wil ik onze hoofdtrainer Jeremy Blijd complementeren met zijn wijze woorden die hij zegt in dit interview en de spijker op de kop slaat!

Tot mijn volgende blog.
Dick

Andere blogartikelen