skip to Main Content
Gratis proefweek

Mijn zaak is de beste!

Dojo, Burning Heart, Mystery Guest, Mijn zaak is de beste

Het blijft een cliché maar wat is de week weer voorbijgevlogen. Best een enerverend weekje met nagenoeg elke dag weer iets anders, zo sta je in theater Gooiland wat later leid je een filmploeg rond op de dojo. Tussendoor proberen de beelden van onze dansschool te monteren waar ik eigenlijk geen tijd voor had maar ga me daar volledig op toeleggen na vandaag (donderdag). Voel me lichamelijk best geradbraakt want pak normaal gesproken mijn rustpuntjes op een dag maar daar is het de afgelopen dagen niet van gekomen, maar is het ongemak meer dan waard geweest. Het begon zaterdagochtend met de judo examens die ik zou filmen maar door de grote toeloop van ouders en aanverwanten geen tijd om de bar te verlaten, gelukkig heeft René Taling volop foto’s geschoten van dit gebeuren. Daarna naar theater Gooiland gespoed alwaar de beste plekjes gezocht voor de camera’s die ik bij me had. De zondag eerst mijn plicht vervuld achter de bar tijdens de ochtendmis daarna thuis de beelden bekeken van Gooiland, tussendoor de verrichtingen van Max Vertappen gevolgd.
Maandag en dinsdag stond in het teken van de geplande TV opnames van Mijn zaak is de Beste. Een battle tussen drie sportscholen waar men elkaar beoordeeld op allerlei punten.
Extra aandacht geschonken aan het uiterlijk van onze dojo met een ploegje mensen.
Kort verslag van dit gebeuren hieronder!

Mijn zaak is de Beste

In mijn vorige blog de spelregels zo’n beetje uitgelegd van het komende tv-programma Mijn zaak is de Beste dus doe dit niet opnieuw.Weet wel dat we behoorlijk druk geweest zijn om goed voor de dag te komen wat betreft uitstraling en dergelijke. Alles extra schoongemaakt en daar waar nodig een likje verf aangebracht.
Dinsdagmiddag zou een mystery guest langskomen, een onderdeel van het programma, om zijn blik te laten schijnen op onze dojo en tevens wat oefeningen doen.
Zo heeft hij met Jerry in onze octagon wat padswerk gedaan, vervolgens onder leiding van Daphne de Jacobsladder vrij intensief ondergaan met als afsluiter de 480 trainer waar zowel Daphne als Jerry hem onderricht gaven. Best pittige onderdelen maar de mystery guest heeft deze voorbeeldig afgewerkt, helemaal als je bedenkt dat hij op dezelfde dag in de andere uitgezochte sportscholen al oefeningen gedaan had. Echt weer wat voor Jerry, de mystery guest had wat last van zijn linkerarm, het voorstel van Daphne was de 480 trainer op stand 5 te zetten maar jerry zei direct, kom het is een kerel standje 10 moet hij aankunnen. Moet zeggen, hij heeft het volbracht.
De dag erna waren de eigenlijke opnames die begonnen bij Otopoets. Zelfs broertje Marco werd geïnterviewd om vervolgens richting de dojo te gaan.
Had de taak op me genomen om hun zo goed als kwaad te begeleiden, keurig in mijn iets te strakke polo. Moet zeggen vond het best een ontspannen crew van Blue Circle, met name de regisseuse, waar ik het meest mee te maken had.

Eind van de middag gaf jerry de zak- en conditie training, op verzoek van de filmploeg, die later overgenomen werd door Abman omdat zowel Daphne als Jerry telkens interviews moesten geven wat beide overigens goed afging.Nadat men gegeten had in ons kantoor was ik ook nog even aan de beurt voor wat vragen.
Rond de klok van 7 ben ik afgetaaid want had best wat van mijn lichaam gevergd de afgelopen dagen. De overige sportschoolhouders arriveerde wat later en wat ik begreep van jerry toen ik hem belde rond 11.00 uur, zag de tv-ploeg thuis op de camera’s weggaan, was men best onder de indruk van onze dojo. Aanstaande zaterdag wordt de uitslag gefilmd ergens in Amsterdam.

Optreden Dance 3 theater Gooiland.

Men had er weken naar toe gewerkt, het optreden in theater Gooiland door de dansers van Dance 3. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover en wat een optreden is het geworden.
Ik persoonlijk heb genoten vanaf de eerste minuut ondanks dat ik bezig was met filmen.Betrapte me erop dat ik op de muziek stond mee te dansen, zag dat aan de bewegingen van de camera, gelukkig is het geheel opgenomen met 2 camera’s zodat ik dat bewuste stukje kan vervangen door de andere camera.? Snel weer focussen op waar ik mee bezig was.
Het heeft even geduurd maar nadat ik deze blog geschreven heb richt ik me volledig op het monteerwerk van dit fantastisch optreden van Dansschool Dance 3.


Judo examens

Afgelopen zaterdag was het weet tijd voor de judo examens. De ochtend begon met het zogenaamde valdiploma voor onze stoeikampioenen. Doordat ik achter de bar moest staan heb ik weinig meegekregen van dit gebeuren maar begreep van andere dat het zéér geslaagd was. René Taling heeft ontelbare foto’s geschoten die op onze site komen en te zien zal zijn op facebook. Ook de foto’s van de wat oudere judoka’s die voor een volgende slip of band gingen worden binnenkort getoond op de site van Burning Heart en facebook.
Judo, Burning Heart, Stoeikampioenen, examen

Al bij al een roerig en druk weekje achter de rug maar geen dag willen missen.

Tot mijn volgende blog,
Dick

Andere blogartikelen