skip to Main Content
Gratis proefweek

Matten in de Dojo!?

Was me het weekend wel, zaterdag na de Zak- en Conditietraining van Noëll met Daan, Ab en Jerry de handen uit de mouwen gestoken en begonnen met de voorbereidingen van het leggen van de nieuwe matten. Omdat er een niveauverschil tussen de oude en de nieuwe Dojo zat, de vloer uitgehakt over de hele lengte. In de tussentijd de oude vloermatten weggehaald en de betonvloer grondig gezogen. Nadat er een geultje gemaakt was van zo’n 45 cm. breed en een paar centimeter diep, deze geul opgevuld met zand-cement. Een klus die Ab en Daan wel toevertrouwd was. Ondertussen begonnen met het leggen van de nieuwe matten wat ons vlotjes afging. Rond de klok van zes in de namiddag noodgedwongen moeten stoppen omdat we aanbeland waren bij de net dicht gestorte geul.
Zondagochtend zag ik op de camera’s thuis dat Jerry al vroeg aanwezig was op de Dojo dus snel aangekleed en me bij hem gevoegd. Gelukkig kwam Daan langs en die heeft het snijwerk gedaan rond de betonnen palen, best een ingewikkeld klusje maar dat is Daan wel toevertrouwd. Zal je altijd zien, de ochtendmis was druk bezocht dus alle bokszakken verhuisden naar de andere kant en deze kant was overvol maar goed om te werken op de zakken. Het oorspronkelijke plan om met zijn alle na afloop de oude matten naar beneden te brengen zijn we maar van afgestapt. Wel hebben een paar vrijwilligers de gele matten omgeruild bij Ladies Own voor zwarte matten. Jerry wilde wat kleurnuances aanbrengen en naar mijn mening is hij daarin geslaagd. De zwarte matten in blokken van twee is bijzonder goed uitgevallen en geeft cachet aan de vloer. Toen iedereen vertrokken was, samen met mijn boys de vloer afgemaakt, op de rand rond de boksring na. Best een ingewikkeld snijwerk die palen dus besloten om dat de volgende ochtend te doen, mede door het feit dat Jerry nog behoorlijk wat facturen moest maken. Hoorde de volgende dag dat hij tot 2 uur in de nacht bezig geweest is met de facturen, petje af voor deze goser!!!
Maandagochtend samen met Marco de vloer afgemaakt en rond 10 uur lag de nieuwe vloer er piekfijn bij en best een beetje trots op wat we weer gepresteerd hebben.

Hiptruster
Het heeft een tijd geduurd maar dinsdag is eindelijk de HipTruster binnen gekomen.
Via facebook reacties binnen gekregen wat dit apparaat inhoudt.
De hip thrust, ook wel de koningin onder de bilspieroefeningen genoemd, traint je billen als geen ander. Bovendien draagt de oefening bij aan het beter presteren in andere oefeningen zoals b.v. de deadlift. Het sterker worden en de beweging goed onder de knie krijgen, is zodanig een gewenst doel voor velen. Als alles via plan verloopt staat er donderdag of vrijdag een instructiefilmpje met uitleg op facebook. Hier de You Tube code

Crossfight
Jerry wilde de Crossfight les van donderdag schrappen in verband met grote drukte bij Otopoets. Nadat hij deze aankondiging op Facebook zette een paar dagen geleden “Sorry!!! Poets is zo ongekend druk en ik moet steeds een ander vragen om de Crossfight te geven op donderdag 19.30u. Hoe leuk ik het ook vind, er is gewoon voorlopig geen tijd voor. Daarom haal ik dit uur eruit totdat ik weer meer tijd over heb! Het spijt me oprecht maar doe alles vol gas en dit uur wil ik dat iedereen op me kan rekenen en niet steeds maar afwachten wie de les geeft, dat is half gas zeg maar.
Éen dag later het volgende bericht:
Oke! Zoooveel teleurstellende geluiden dat de Crossfight op donderdag eruit is gehaald en het voelt ook niet juist godammmm! Ik ga gewoon zorgen dat ik op tijd die auto’s klaar heb en zorg dat ik er ben. We gaan ook Stijn Taling zijn kennis gebruiken en hij heeft al aangegeven er te zijn als me echt niet lukt. Weet je, ik kan er gewoon niet tegen als ik iets niet 120 prct goed kan doen maar ik begin zelf al die bedrijven dus moet mijn kop houden en gas geven! Ik ben er morgen 19.30u maar jullie gaan maximale inzet tonen en opdraven!!! Deal?????
Dus alles blijft bij het oude.

Jeugd bericht
19 november gaan 11 jeugdleden van Burning Heart de ring in op het FPA gala te Amersfoort. Best een hele vertegenwoordiging van onze dojo en we wensen alle vechters een sportief en succesvol gala toe. Aansluitend een bericht van de Nederlandse Vechtsportautoriteit die de regels voor technieken naar het hoofd gaat aanscherpen om zo te voorkomen dat de jeugd hersenschade oploopt. In het International Medical Center te Amsterdam presenteerde de Nederlandse Vechtsportautoriteit woensdagavond een aantal richtlijnen die de populaire vechtsporten een stuk veiliger moeten maken. Een van de nieuwe regels is dat het pas vanaf 18 jaar toegestaan is wedstrijden te draaien in het MMA, deze regel wordt vanaf 1 januari 2018 van kracht.
De andere regels zijn:
– januari 2018- tot 10 jaar wedstrijden toegestaan
– januari 2018- tot en met 15 jaar geen technieken naar het hoofd
– januari 2019- tot en met 16 jaar geen technieken naar het hoofd
– januari 2020- tot en met 17 jaar geen technieken naar het hoofd

Judo
Aanstaande zaterdag worden er weer examens afgenomen door Stijn Taling en zijn team om een stapje hoger te komen. Zal persoonlijk wat minder achter de bar te vinden zijn vanwege het vastleggen op film van deze voor onze jeugdleden happening.

Tot mijn volgende blog.
Dick

Andere blogartikelen