skip to Main Content
Gratis proefweek

Loterij & Whisky

De loterijpot van Maeva Labega, de vrouw die zich inzet voor de strijd tegen kanker, en zich o.a. heeft verbonden aan de Fisherman Friends Strongman Run door leden van Dojo Burning Heart begint aardige proporties aan te nemen. De loten zijn te koop voor 2,00 per stuk. De prijzenpot wordt bijna wekelijks uitgebreid en mijn bijdrage aan de loterij is een heuse whiskyproeverij voor 4 personen, op onze site staat Whiskey met een e er tussen echter schrijven de Schotten het woord zonder de e.
Ook de Japanners die overigens heerlijke whisky’s maken schrijven het net als de Schotten.
Amerika en Ierland gebruiken het woord whiskey.
Zomaar een weetje, ben in de loop van de tijd nagenoeg heel Schotland door gekruist, deels met Jerry, deels met een whiskymaatje en heb meer dan 55 Distillery’s van binnen en buiten gezien, zelfs op plaatsen waar andere niet mogen komen.
Zonder mezelf op de borst te slaan mag ik wel zeggen dat ik redelijk onderlegd ben in het proces van whisky maken en de winnaars van de proeverij een onderhoudende avond weet te bezorgen.
Thuis waar de proeverij gehouden wordt heb ik zelfs een kamer ingericht waar 522 flessen staan.
Het overgrote deel hiervan is open, mijn motto luidt dan ook: whisky moet je van genieten en niet naar volle flessen kijken.
Er zitten flessen tussen die ruiken en smaken naar exotisch fruit en bijvoorbeeld honing weer andere hebben een neus en smaak alsof je je bij de eerste hulp waant van een ziekenhuis.
Whisky is onvoorstelbaar divers en dat zal ik laten merken aan de winnaars van de proeverij.
Op de site staat onder het kopje prijs onbetaalbaar en voor mij persoonlijk is dat ook zo!

Fitness
Terug naar de wekelijkse gang van zaken bij Dojo Burning Heart.
Op moment van schrijven liggen de afdekplaten van de diverse apparaten nog steeds bij Hill-coating aan de Loswal, men heeft het bijzonder druk bij deze firma en aankomende week gaan ze op vakantie maar ik heb nog steeds stille hoop dat men ze vrijdag er tussendoor gaan doen zodat alles volgende week klaar is. Mijn maatje René Taling en mijn persoontje staan in de startblokken om de platen te monteren nadat eerst alles schoon gemaakt is.

Lift
Bij een bezoek aan onze sportschool zult u deze week ongetwijfeld de bordjes lift buiten gebruik gezien hebben. Op de een of andere manier sloot de deur op de begane grond niet meer en was de lift niet te gebruiken. En je zal het altijd zien, maandagavond stond er een rolstoel gebruiker voor de lift maar deze moest jammer genoeg rechts omkeer maken.
Mag wel zeggen dat ik persoonlijk ook niet blij was met dit ongemak, naar beneden gaat nog wel maar de trap op is voor mij een verzoeking.
En zoals altijd wanneer je hulp nodig hebt blijkt onze “vaste” liftmonteur net op vacantie te zijn.
Na overleg met Jerry op zijn vakantie adres besloten een gespecialiseerd liftbedrijf in te schakelen.
Zijn eerste opmerking was toen ik hem inlichtte over het ongemak, Pa we staan bekend als “One Gym One Fam” dus daar hoort een werkende lift ook onder.
Dinsdagochtend een firma uit de Meern gebeld en ons probleem uitgelegd. Hadden in het verleden al eens contact met de bouwer van de lift gehad, de firma Schindler, maar die reageerde nog geen eens. De medewerker van de firma uit de Meern wilde eerst foto’s van de lift zien alvorens iemand langs te sturen. Gelijk op weg naar de Dojo en de lift van alle kanten gefotografeerd, door gemaild en binnen 10 minuten werd ik gebeld met de mededeling dat zijn firma niets kon betekenen voor ons.
Onzin in mijn ogen want op hun website stond o.a. reparatie van alle merken liften.
Volgende gebeld, Skylift uit Barneveld, probleem uitgelegd en kreeg als antwoord; stuur zo snel mogelijk een monteur langs. Verdraaid 10 minuten over 10 stapte de monteur Burning Heart binnen.
Ging direct aan de slag en na ruim een uur was het probleem verholpen.
Als ik een warme douche uit mocht delen was het wel aan Skylift Barneveld.

Tot mijn volgende blog,
Dick

 

Andere blogartikelen