skip to Main Content
Gratis proefweek

Leenspullen en Viking Run 2018

Burning Heart, Kickboksen, zaktraining,Boksen

Een weekje achter de rug waar ik mijn activiteiten enigszins verlegd heb naar Otopoets. Niet dat ik weer aan het poetsen ben geslagen maar zoonlief heeft er een pandje bij, naast de Brezan, waar ik wat klusjes gedaan heb. Onder andere, samen met een maatje, een doek van zo’n 2×6 meter aan de gevel bevestigd. Daarnaast aan de wand spiegels gemaakt en extra lampen aan de muur opgehangen voor een ultieme poetsplek waar Jerry zich kan uitleven. Best een leuke afwisseling van mijn werk op de dojo. Voor de rest kabbelt alles door en zitten we wat de sportschool aangaat in vrij rustig vaarwater. De lessen zijn lekker gevuld en met name de jeugd is flink groeiende. Ook de ochtendlessen mogen zich in een flinke schare deelnemers verheugen. De 2 middaglessen zijn na een dipje weer beter bezet, wanneer ik thuis een blik op de camera’s werp zie ik altijd wel sporters bezig in de fitness en crossfight. Tegenwoordig is mijn oudste kleindochter een paar keer per week op de dojo om bardienst te draaien, een mooie manier om wat bij te verdienen.
Ook zijn er aardig wat scholen actief om een uurtje te sporten op onze dojo, afwisselend in de ochtend of middag. Paar keer staan kijken en kom tot de conclusie, op enkele uitzonderingen na, dat het niet best gesteld is met hun conditie.
Terugkijkend naar mijn jeugd, mijn moeder moest mij als het bedtijd werd altijd van de straat plukken. Na schooltijd was het meestal voetballen of iets anders waar je mee in beweging was. Nu zag je in mijn jeugd weinig verkeer op de weg dus speelden we altijd op straat en voetballen was de hoofdmoot, een klinker op elke hoek en proberen de steen van de tegenstander te raken. Kon dit uren volhouden!
Tegenwoordig is zoiets onmogelijk geworden maar zie nog genoeg plekken waar je dit kan doen echter de jeugd zit liever met een telefoon in de hand of achter de computer.

VAL IN HERHALING
Al zo vaak vermeld in mijn blog maar constateer niet alleen zelf maar wordt er ook door andere op gewezen dat het nog regelmatig voorkomt dat men apparaten onnodig vol laat zitten na afloop van een oefening. Zo werd er aan mij gevraagd door iemand, Dick kan je niet eens terugkijken wie een bepaald toestel vol met gewichten achter gelaten heeft in de crossfight en hem of haar erop aan spreken. Uiteraard voldeed ik aan dit verzoek en afgelopen zaterdag ging ik er eens goed voor zitten om proberen te achterhalen wie dat apparaat zo achter gelaten had. Wist de datum en de plek, dat was eigenlijk het enigste wat me beschikbaar stond. Gelukkig bestrijken de camera’s een groot gedeelte van onze dojo dus ging zoeken op een bepaald beeld van de crossfight. Na wat tijdstippen bekeken te hebben zag ik bewust apparaat liggen. Nu nog trachten te achterhalen wie dat gedaan had. Om dat ik er steeds handiger in word kwam ik al snel op beelden waar ik de persoon tegen kwam die naar mijn mening verantwoordelijk was. Vervelende was dat die persoon vrij ver weg stond en met zijn rug naar mij toegekeerd. Na wat gewissel van camera’s wist ik met zekerheid wie die persoon was, moet absoluut zeker van mijn zaak zijn wil ik iemand aanspreken. Omdat het iemand betrof die een all-in abonnement heeft afgesloten en ik hem regelmatig andere sporten zie beoefenen sprak ik hem vrij kort daarna. Bleek inderdaad diegene te zijn die het apparaat vol had achtergelaten, hij kon zich het nog herinneren. Met welgemeende excuses voor zijn daad, had een verklaring waarom hij dit gedaan had, werd naar huis geroepen voor een privé gebeuren, ben ik overtuigt dat hij dat niet nogmaals doet. Dus voor de zoveelste keer, ruim op na afloop!!!

VIKING RUN 2018
Zaterdag 23 juni wordt weer de Viking Run gehouden nabij Nijmegen. Jerry had een artikeltje op facebook gezet om te peilen of er voldoende interesse aanwezig was om voor de derde keer met een delegatie van Burning Heart mee te doen. In bewust artikel haalde hij de volgende quote aan

Vorig jaar valt niet meer te overtreffen! Zo’n enorm aantal deelnemers en zo veel lol!!”

Nog geen week later zijn er talloze reacties op zijn bericht binnengekomen en stuk voor stuk positief. Dus we kunnen melden dat de run doorgaat, inclusief busreis want dat verhoogt de pret. Ook gaan we op pad in een outfit speciaal ontworpen voor deze happening! Er wordt gesproken over een BBQ na afloop maar hier zit wel een weddenschap aan vast. Alles is nog in een pril stadium maar we komen hier zeker op terug. Ben beide voorgaande keren met mijn maat René Taling aanwezig geweest om foto’s en filmpjes te maken en zeker van plan om dit te herhalen.

Nu maar hopen dat het net zo’n lekker weer wordt als voorgaande editie.

LEENSPULLEN
Het valt ons op hoeveel leden nog altijd bokshandschoenen en scheenbeschermers vragen, met name leden die al een tijd lid zijn. Kan me voorstellen wanneer je begint dat je dan eerst de kat uit de boom wilt kijken en niet direct deze spullen wilt aanschaffen echter denk dat men vrij vlot weet of je van je proefperiode over wilt stappen op de een of andere vorm van abonnement. Net als bij bijvoorbeeld voetbal of hockey heb je respectievelijk schoenen of een eigen stick nodig. Een tijd geleden waren we begonnen met nieuwkomers muntjes te geven die men kon inruilen voor handschoenen c.q. scheenbeschermers. Dat is een beetje verwaterd maar we gaan dit weer opnieuw invoeren. Wanneer je een onbeperkt abbo afsluit krijg je 5 muntjes, een beperkt abbo (1x per week) 2 munten. Voor een setje, handschoenen en scheenbeschermers, ben je rond de € 60,00 kwijt. Uiteraard kan je het zo duur maken als je wilt maar voor dit bedrag kan je goed uit de voeten.

Tot de volgende blog
Dick

Andere blogartikelen