skip to Main Content
Gratis proefweek

Jeugd en Sport

Langzaam maar zeker wordt de prijzenpot van de loterij ten gunste van Fight Cancer bekend. Moet zeggen dat er fraaie prijzen tussen zitten zoals diverse Dinerbonnen, Kledingbon Fotoshoot, ga zo maar door. Uiteraard koop ik ook de nodige lootjes, bij deze loterij mag gelukkig personeel ook mee doen, en zoals velen heb ik ook mijn voorkeur qua prijs, namelijk die zelfgebakken appeltaart van mijn kleindochter.
Over mijn kleindochter, Chloë de Jong gesproken, in vrij korte tijd heeft zij het met hulp van Jerry, die de oproep op Facebook geplaatst heeft, het voor elkaar weten te krijgen om over de duizend euro persoonlijk gesponsord te krijgen.
Deze 11-jarige meid die met dispensatie van de organisatie, men verlangde wel een begeleidende brief van haar ouders, gaat een in mijn ogen wereldprestatie neer zetten want ik geloof met heel mijn hart dat zij de Run gaat volbrengen.

Jeugd en sport.
Ben persoonlijk gezegend met 4 kleindochters die elk op hun eigen manier met sport in wat voor vorm ook van doen hebben. Uiteraard is het makkelijk praten voor mij wanneer je zoon een eigen sportschool bezit maar ben van mening dat sporten voor met name de opgroeiende jeugd ontzettend belangrijk is. Zag onlangs een programma op T.V. waar vermeld werd dat het aantal kinderen met obesitas zorgelijk toegenomen was de laatste tijd.
Wanneer ik aan mijn eigen jeugd terug denk en met name naar mijn ouders, die waren absoluut niet sportminnend, maar hebben mij geen strobreed in de weg gelegd als het om sporten ging.
Was iemand die slecht tegen zijn verlies kon en mocht het onverhoopt eens gebeuren dat ik verloor dan was ik dagen niet te genieten.
In mijn jeugd was de keuze van sport lang niet zo groot als de dag van vandaag dus werd voetballen voor mij de keuze. Herinner me nog als de dag van gisteren dat ik mijn eerste voetbalschoenen kreeg, Puma met van die afschroefbare noppen. Nam ze zelfs mee naar bed zo trots was ik op deze kicksen.
Laatst hielp ik een vader aan de bar van Burning Heart die graag voor zijn zoon zijn verjaardag kickboks handschoenen wilde kopen. Mocht absoluut niets zeggen tegen het jongetje want het zou een verrassing voor hem zijn. De vader in kwestie genoot meer van het moment toen ik hem de handschoenen overhandigde als het jongetje zelf was mijn mening. Maar daar bleek ik mij deerlijk in te vergissen bleek naderhand, Vol trots kwam bewuste vader een paar dagen later naar mij toe om te zeggen dat zijn zoontje verrukt was met de handschoenen en zelfs in bed geen afstand wilde doen. Moest direct aan mezelf denken want ik had hetzelfde meegemaakt met mijn voetbal schoenen.
Ouders probeer je kinderen te stimuleren wat sport betreft want dat is reuze belangrijk.
Neem kickboksen voor de jeugd, ze krijgen hier zelfbeheersing, respect voor de tegenstander van en voor hun lichamelijke ontwikkeling is het onontbeerlijk.
Als ik de kids bezig zie bij Burning Heart sta ik vaak te genieten van hun reacties op de mat en de bevlogenheid waar ze mee bezig zijn.
Heb mezelf voorgenomen om na de vakantietijd volop aanwezig te zijn met mijn camera en regelmatig korte filmpjes te maken die dan weer te zien zijn op Facebook.

Tot mijn volgende blog,
Dick

 

Andere blogartikelen