skip to Main Content
Gratis proefweek

It’s Viking Time

Nog een paar dagen en dan is het zover, de tweede deelname van Burning Heart aan de Viking Run in Wijchen Nijmegen. De weersvooruitzichten zijn niet echt jofel voor een prestatieloop. Nu is het weer totaal onvoorstelbaar en zeker in ons land maar het ziet eruit dat het behoorlijk warm gaat worden aanstaande zondag, aan de andere kant, zeker voor mij als filmer, wordt er geen regen verwacht. Wat ik absoluut niet kan gebruiken is nattigheid want dan wordt filmen een stuk lastiger. Vervoer is geregeld, shirts zijn onderweg, By The Way, kregen een compliment van de organisatie van de Viking Run aangaande onze outfit, de medewerkster vindt ze “onwijs gaaf”.
Wat wel een probleem gaat worden is het drinken onderweg, hoop dat de organisatie daar iets op heeft gevonden. Het is lastig om een drinkbeker mee te zeulen met de talloze hindernissen.

Vlieglessen
Als het goed is heb ik gemotoriseerd vervoer en wel in de vorm van de Burning Heart brommer. Het ligt in de bedoeling om zeker het moddergedeelte op film te leggen. Lees niets in de regelementen over gebruik van de drone maar wil deze beslist over de modderbaden laten vliegen. Onlangs nog wat vlieglessen gehad met onze drone in Almere en was bijzonder leerzaam. Op een afgelegen stuk in Almere me uit kunnen leven op een weiland tussen de windmolens. Echt een fraai stuk techniek zo’n drone, wordt permanent gevolgd door minimaal 12 satellieten. Droneland, in de vorm van instructeur Tim reuze bedankt voor je wijze lessen.

Inchecken
Sinds afgelopen zaterdag beschikken we over nieuwe opnameapparatuur met dito software die het een stuk eenvoudiger maakt om beelden van onze camera’s terug te zien. Marcel G., weet niet of hij zijn volledige naam vermeld wilt zien vandaar de afkorting, mocht je zelf interesse hebben in deze apparatuur, naam is bekend bij mij, heeft puik werk afgeleverd met deze software. Het is nu bijzonder eenvoudig om beelden terug te zien en op de een of andere manier werpt het zijn vruchten af. Sinds installatie is het een stuk opgeruimder en verloopt het 24/7 inchecken zoals we het voor ogen hadden. Kijk vroeg in de ochtend de beelden terug en zie regelmatig 4 personen aankomen die netjes stuk voor stuk inchecken met de druppel. Wat nog steeds een grote bron van ergernis is de groepen personen die niet inchecken zowel boven als beneden. Een persoon doet de deur open met zijn pasje en de andere lopen als kuikens achter moeder gans aan. Wat is het nu voor moeite om even je pasje voor de scanner te houden. Dat geldt ook voor de eerste verdieping, onlangs zag ik thuis een hele stoet aankomen die gewoon doorliepen terwijl een medewerker van ons notabene achter de computer stond. We hebben onze trainers en barmedewerkers er voor de zoveelste keer op gewezen dat men erop toe ziet dat iedereen en de nadruk op iedereen incheckt.
Besef dat het in eerste instantie voor jullie eigen veiligheid is!!!

Happy Summer Dance
Nog ruim 5 weken en onze eerste einddans van Dance 3 in theater Gooiland is een feit. Momenteel zijn de Kids druk aan het oefenen om zo goed mogelijk tevoorschijn te komen op het toneel van een heus theater. Afgelopen zaterdagmiddag was ik aanwezig bij het Spant in Bussum waar mijn jongste kleindochter een vergelijkbaar festijn had. Heb genoten van de verschillende optredens en het fanatisme van sommige kinderen om zich aan hun ouders en familieleden te presenteren. Na afloop stonden alle dansers op het toneel om een oorverdovend applaus in ontvangst te nemen. Heeft grote indruk op me gemaakt om al die blije gezichtjes te zien. Dus mensen, koop kaarten voor de Happy Summer Dance op 12 juli theater Gooiland, aanvang 18.00 uur en geniet net als de Kids van hun eerste optreden op een heus toneel!

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen