skip to Main Content
Gratis proefweek

Hamers en Dumbells

Dumbelss, hamers, Dojo, Burning Heart

Afgelopen dagen best druk geweest met allerlei dingen, het begon vrijdagmiddag met het zéér geslaagde examens kickboksen voor onze jeugdige leden, waarover later in deze blog meer. Zaterdag zowaar niet achter de bar maar richting Nijkerk waar een 3-daags evenement op foto-video gebied plaats vond. Was er niet eerder geweest maar mijn ogen uitgekeken en bijzonder genoten van dit evenement. Ten eerste viel de kolossale omvang op, er pendelden 3 stadsbussen continue heen en weer tussen de parkeerplaatsen en de locatie. Ten tweede de locatie was perfect in mijn ogen. Wat verder opviel was het feit dat zowel de grote als de kleinere merken op fotogebied aanwezig waren. Camera nu, de organisator, had echt alles tot in de puntjes voor elkaar.
Het enigste minpuntje was het feit waar ikzelf verantwoordelijk voor ben, mijn lichamelijke toestand is van dien aard dat het met het uur zwaarder voor me werd.
Door een bloedprop in mijn hersenen ben ik gaan tobben met lopen en dat is de laatste tijd erger geworden. Na een paar minuten lopen gaat mijn rechterbeen slepen en loop ik als gekke harrie.  Maar ja, er is geen remedie tegen dus gewoon accepteren. De zondag eerst achter de bar tijdens de ochtendmis daarna de gehele dag achter de computer om de gefilmde beelden van het examen te verwerken.
Maandag daar mee doorgegaan en einde middag present op de dojo voor deel 2 van het kickboks examen voor onze oudere jeugd. Ook hier kom ik op terug.
Dinsdag de beelden verwerkt die ik maandag opgenomen had.
Woensdag de halve dag allerlei klusjes uitgevoerd op onze dojo. De rest van de week doe ik het wat rustiger aan ?


Terugblik op kickboks examen

Burning Heart, Dojo, Kickboksen, certificaat-1
Ben er niet vaak bij wanneer de jeugd traint op de vrijdagmiddag maar voor deze keer uiteraard wel want er was voor onze jeugd wat te verdienen, namelijk een heus certificaat kickboksen.
Vanaf het begin van dit examen onder de indruk van het fanatisme en gedrevenheid van de jeugd tijdens de verschillende oefeningen die ze moesten uitvoeren om in het bezit van het certificaat te komen. Wat me verder in het oog sprong was de beleving die de trainers aan de dag legde.
Jeremy, als bedenker, met een beoordelings papier als trouwe metgezel die continue over de gehele vloer was te vinden en opmerkingen noteerde, geassisteerd door Noëll die aanwijzingen gaf aan de jeugdige deelnemertjes. En dan was er uiteraard ook Twan die op zijn welbekende wijze van zich deed spreken.?Leuk om te vermelden dat iedereen van de jeugdige deelnemers het felbegeerde certificaat heeft gehaald, echt iets om trots op te kunnen zijn. De maandag erop was het de beurt aan de iets oudere jeugd die in grote getalen aanwezig was. Net als bij de wat kleinere sporters vrijdag zag je dat de meeste deelnemers met toch wel een gezonde spanning op hun gezicht zich klaar maakte om het examen te ondergaan. Ditmaal was naast Jeremy, die uiteraard de leiding had, ook meerdere assistenten aanwezig.
Met als meest imponerende Salith Gitgel die onder andere verantwoordelijk is voor de matchmaking van onze jongeren van dojo Burning Heart. Verder waren deze avond Liselotte Lubbers en Berivan Hancer assistent van Jeremy. Later op de avond sloot ook Kervan Boom aan als assistent.
Tussen het filmwerk door heb ik persoonlijk genoten van de sfeer die er tussen deze jongens en meiden is, ik denk dat dit op het conto van Jeremy geschreven kan worden.
Toen Jeremy enige tijd geleden met het idee op de proppen kwam om verschillende certificaten voor kickboksers in het leven te roepen was ik direct enthousiast en geloof me het wordt door dojo Burning Heart heel serieus genomen!
Als laatste maar niet als minste gaat mijn dank uit naar René Taling die voor de foto’s gezorgd heeft. Tijdens de 2de sessie op maandag had ik het fototoestel verkeerd geprogrammeerd, stom van me, stond op de knop C1, wat normaliter geschikt is voor filmwerk i.p.v. foto’s, toch waren de beelden heel acceptaalbaar, waarvoor dank René ?

Dojo, Burning Heart, Kickboksexamen


Hamers voor banden

Op de beginfoto van deze blog staat een foto waarop een ingenieus houten blok te zien is om de slaghamers in op te bergen. Bedenker en uitvoerder van dit kunstwerk is Mark van de Toorn, regelmatig te vinden in onze sportschool alwaar hij diverse andere klusjes voor ons doet. Een van die klusjes is het vastzetten van de matten in de buurt van onze oefenring. Doordat we met het leggen van de nieuwe matten op een andere plek waren begonnen bleek er na verloop van tijd ruimte te ontstaan tussen deze matten. Iets wat absoluut niet mag want zoiets werkt blessures in de hand. Door het vastzetten van deze matten kan dit niet meer gebeuren!
Ook zijn de leren steunen waar ik in mijn vorige blog over repte weer aanwezig op de toestellen.


Dumbells 60 kilogram

Sinds kort is Burning Heart een suggestie annex klachtenbus rijk die in de hal beneden hangt. Het viel ons op dat op meerdere formulieren de vraag naar boven kwam voor 60kg. dumbells.
Reactie van Jerry; deze gaan er komen.
Aangezien er een fiks prijskaartje aan deze dumbells hangt is de vraag van Jerry of de stap van 50 kg. naar 60 kg. niet te groot is en er een tussenmaat van 55 kg. moet komen. Middels diverse reactie op facebook waar jerry zijn vraag gesteld had werd er gereageerd dat men het op prijs stelde wanneer er ook 55kg. dumbells konden komen.
Rest mij nog te vermelden dat a.s. zondag, 1ste Paasdag de dojo gesloten is maar uiteraard de fitness/parcours ruimte tot jullie beschikking staat.
2de Paasdag is er om 10.00 de ochtendmis en verder geen activiteiten op de dojo, fitness/parcours ruimte is wel de gehele dag geopend.

Tot mijn volgende blog
Dick

Andere blogartikelen