skip to Main Content
Gratis proefweek

Dojo Drone

En weer is deze week omgevlogen, wel een week die wat weer betreft niet erg wil vlotten. Blijft te koud en het zonnetje laat zich veel te weinig zien naar mijn zin.
Heeft Jerry het beter bekeken door een weekje Griekenland te boeken. Kost tegenwoordig geen drol meer in verhouding met vroegere tijden, hij bivakkeert op Rhodos in gezelschap van 6 meiden. Temperatuur daar rond de 23 graden.

Ik heb mijzelf deze week verwend met de aanschaf van een Drone, een apparaat wat al geruime tijd op mijn verlanglijstje staat. Samen met Jerry deze DJI Mavic Pro, de naam van het superapparaat, aangeschaft. Hoop hiermee onwijs gave beelden te maken. Begin liep niet van een lije dak met de Drone, om te beginnen moet je een speciale App downloaden en deze installeren op je mobiel. Via YouTube filmpjes het advies om daarna de firmware te optimaliseren. Dacht twee weten meer dan een en via Facebook de hulp van Hans Ooms gekregen. Kan niet meer stuk met de chef van verkeerstoren Schiphol maar dat bleek toch anders te lopen. Werking van een Drone is toch anders dan die grote jongens veilig het luchtruim door te navigeren. Nu wilde het al niet vlotten met het upgraden van de vereiste download, na 20 minuten gaf hij nog steeds maar 3% aan. Toch lukte het wonderwel om de drone te starten en vanwege het feit dat we alle twee geen tot weinig ervaring hadden maar naar buiten verhuist om de Drone uit te proberen. De Drone ging als de brandweer en al snel vloog ik boven mijn flat van 6- hoog uit. Hans naar huis en ik de SD kaart in mijn computer gedaan om het resultaat van onze eerste vlucht te bekijken. Dat viel toch wel tegen vanwege de trillingen van het getoonde beeld. Mijn gedachte was kijk de volgende dag wel want het klokje stond niet stil en de avond was reeds gevorderd, daarnaast kwam ik tot de ontdekking dat ik nog geen avondeten genuttigd had.

De volgende dag niet gekeken naar de Drone omdat ik te druk was met andere dingen. Donderdagochtend de Drone onder de arm en op naar de Dojo om opnieuw te bekijken of hij nu wel naar behoren werkt. Resultaat viel wederom tegen dus YouTube geraadpleegd om te kijken wat ik niet goed deed. Volgens de vele instructiefilmpjes die op dit kanaal te vinden staan deed ik toch alles goed. Had de Drone aangeschaft bij Kamera-expres maar het leek me beter een gespecialiseerd bedrijf te raadplegen. Een belletje naar Droneland Almere en kon gerust langs komen met mijn klachten. In de auto gesprongen en een half uurtje later liep ik hun shop in met mijn Drone onder de armen. Probleem voorgelegd en nadat ik een kopje koffie aangeboden kreeg verdween de medewerker met mijn Drone naar de technische dienst. Kwartiertje later kwam hij terug en had de software opnieuw geïnstalleerd. Het probleem moet nu opgelost zijn en nadat ik vroeg wat ik af moest rekenen werd mij verteld “oh nee hoor, dat is service van ons”. Bedankte de vriendelijke medewerker en ging vol verwachting richting Dojo om het resultaat te zien. Maakte wat opnames en toog naar huis om te kijken of inderdaad de problemen opgelost waren. SD kaart in de computer en inderdaad het resultaat was volledig naar verwachting. Mooi stilstaand beeld dus ik ben weer een gelukkig man. Op de Facebook pagina van Droneland nogmaals de firma hartelijk bedankt voor hun geweldige service! Wel een uitgebreid verslag geworden deze perikelen van de drone maar kwam me goed uit omdat er verder weinig nieuws te vertellen is deze week aangaande onze Dojo. Alles gaat gewoon door met of zonder mister Dojo, dus geen mopper item al erger ik me nog steeds aan de mensen die zonder in te checken door lopen.

Dodenherdenking
We schrijven donderdag 4 mei 20.15 uur, kom net van de Dojo vanwege het feit dat ik op dit moment de enigste ben met een sleutel van de muziekkast, vermoed dat Jerry de vaste sleutel in zijn zak heeft. Omdat om 20.00 uur het de gewoonte is in Nederland om 2 minuten stil te staan en zijn vanwege dodenherdenking.
Kan niet anders zeggen dat ik onder de indruk was van deze 2 minuten stilte op de Dojo, je kon een speld horen vallen tijdens deze 2 minuten. Namens ons bedankt voor het tonen van dit respect!

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen