skip to Main Content
Gratis proefweek

Dojo, Dojo, Dojo, Loving da-Dojo Life!

Hallo beste lezers van mijn wekelijkse blog, wat gaat de tijd toch snel voorbij. Het is alweer een week geleden dat ik blog 110 schreef en nu staat de volgende blog op de rol. De weersomstandigheden gaan gelukkig de goede kant op, afgelopen dinsdag begon het voorjaar officieel maar daar is buiten nog weinig van te merken. De activiteiten op de dojo gaan onverminderd door, of het nu fris is of wat warmer.
Het dagelijkse aantal bezoekers van onze dojo stijgt met de week en dat is prettig te constateren.  Het aantal verse items van de wekelijkse blog is zoals immer een hele opgave maar ik heb weer wat gevonden om over te schrijven want wil niet telkens in herhalingen vallen.

Examens jeugd

23 maart 16.30 vinden de allereerste KICKBOKS EXAMENS plaats voor de kids!!
Certificaat 1
is wat ieder kindje kan halen en hierbij gaat het om de absolute basis. Denk aan handen bij het hoofd, directe stoten, hoeken, lowkicks, trappen lichaam, knieën en voorwaartse trappen, stukje conditie natuurlijk erbij. Wordt superleuk en iedereen mag je meenemen om te komen kijken! Opa, oma, broertjes, zusjes, de buurvrouw enz.
Certificaat 2 gaat straks stukje verder, daar gaan we met combinaties aan de gang en gaan we doorborduren op de basis. Ook verdedigend gaan we hier verder in op alles
Certificaat 3 komen echt overnames aan te pas, aanval en verdedigingszone ’s enz. Zo gaan we serieuze gradaties in het kickboksen inbrengen, zoals in alle vechtsporten. Een uitdaging voor de kids en een doel om naar te trainen!! Maar eerst aankomend examen voor certificaat 1. Dit getekende officiële Burning Heart certificaat krijg je na het examen ook overhandigd.
Loving da dojo life! Structuur erin met oog op de toekomst…
Uiteraard ben ik er bij om foto’s en filmwerk te verzorgen zodat de jonge sporters naast het certificaat een leuk aandenken hebben om op terug te kijken.


Viking Run te Wijchen Nijmegen

Nog een week om in te schrijven!!! 23 juni starttijd 12u… Daarna doe ik er niets meer aan en kan je jezelf inschrijven en is er grote kans dat starttijd 12u vol zit!!! Dus geef je op… Wordt superdag weer!!! Kosten 50e plus 10e als je met de bus mee gaat!!! BBQ einde dag bij Burning Heart volgt nog…. Aldus een bericht op facebook van Jerry de Jong, mister Burning Heart. Jullie zullen wel denken, die is er vroeg bij maar in overleg met de organisatie en om teleurstelling te voorkomen is dit de sluitdatum om je op te geven. De populariteit van dit geweldige evenement neemt met het jaar toe dus geven wij gevolg aan het advies die we ontvangen hebben, vandaar deze mededeling.
Deze week nog 2 korte filmpjes van de afgelopen edities van 2017 en 2016 op mijn tijdlijn gezet.  Laten we hopen dat het weer meewerkt net zoals de afgelopen edities.
We maken er weer een onvergetelijk evenement van met zijn allen!!!


Vervanging leren steunen apparaten parcoursruimte

Weet niet of bij het verschijnen van deze blog het al gerealiseerd is maar enkele steunen van 2 apparaten in de parcoursruimte vertoonde slijtage en waren aan vervanging toe. Het zijn maar kleine dingen maar toch wel noodzakelijk.
Martin van Dam, stoffeerder, heeft dit klusje onder zijn hoede genomen en wij twijfelen niet aan zijn kunde gezien de eerdere reparaties die hij voor ons gedaan heeft.


Brievenbus voor opmerkingen/klachten

Jerry heeft een tijdje geleden een bus in de hal laten plaatsen met daarbij een opmerkingen/klachten formulier. Afgelopen week is deze bus leeggehaald en we waren reuze benieuwd of erop gereageerd was. Tot onze verbazing herbergde de bus een flink aantal reacties. Reacties van verschillende aard, sommige moeilijk uitvoerbaar maar andere waar we zeker mee aan de slag gaan. Een simpel voorbeeld, boven op de fitnessruimte bevindt zich een wasbak met kraan die moeilijk te vullen is voor je flacon. Bij installatie nooit aan gedacht maar door deze kraan te vervangen door een hoger exemplaar kan iedereen zijn flacon fatsoenlijk vullen. Een simpel verzoek maar oh zo belangrijk. Intussen is dit klusje gedaan. Een ander voorbeeld: in de judo dojo is er vanaf het begin een bank voor tassen gemaakt maar al snel werd deze gebruikt als zitbank voor belangstellenden die graag naar de verrichtingen van hun kids wilden kijken. Nu was deze constructie van dien aard dat deze niet geschikt was als zitbank maar ook daar is een oplossing voor gevonden.


Resultaat jeugd

Afgelopen weekend hebben 3 sporters van Burning Heart een partij gevochten met fraaie uitslagen voor Burning Heart.Senna haar partij eindigde onbeslist, Lillian won haar eerste partij en Kervan dito. Over Kervan nog een bijzonderheid die zijn overwinning meer glans geeft. Bij de weging bleek Kervan zijn tegenstander 6 kilo te zwaar te zijn maar dat deerde Kervan niet. Op een overtuigende wijze liet hij zijn tegenstander alle hoeken van de ring zien. Alle 3 de sporters gefeliciteerd met dit fraaie resultaat voor Burning Heart.
Nog een klein ding die aansluit op de jeugd, afgelopen maandag zag ik thuis op de camera dat de zogenaamde Judo dojo overvol was met pupillen van Jeremy, heerlijk om te constateren en een blijk van waardering voor het gehele team begeleiders van onze jeugd.
Wedstrijdgroep Burning Heart

Tot de volgende blog.
Dick

Andere blogartikelen