skip to Main Content
Gratis proefweek

Bokskampioenen

Afgelopen zaterdag vond in Breda de finale plaats van de ‘Open Zuid-Nederlandse kampioenschappen boksen 2017’ plaats waar 2 boksers van Burning Heart een plek in deze finale hadden bereikt. Oorspronkelijk zouden deze finales in Den Bosch plaats vinden maar door omstandigheden werden deze op het allerlaatste moment verplaatst naar de “Bredase Ring”.
Voor beide boksers van Burning Heart, te weten Kervan Raphael Boom en Moustafa Amazyan, is het de eerste keer dat beide heren in de finale stonden.
Voor beide boksers geldt dat er korte metten gemaakt werd met hun tegenstaanders. Kervan die als eerste de ring betrad tastte in het begin zijn tegenstander behoedzaam af maar al snel had hij in de gaten dat aanval de beste verdediging was. Denk dat de tegenstander van Kervan dol werd van de beweeglijkheid die hem zo kenmerkt. Als een ‘vlo’ bewoog onze held zich door de ring, telkens toeslaan wanneer zijn tegenstander zijn dekking even liet zakken. Na het laatste signaal was het voor iedereen al duidelijk wie tot winnaar uitgeroepen zou worden en inderdaad bleek dat onze Kervan te zijn.
Net na de pauze was het de beurt aan Mourad om de ring te betreden. Net als bij Kervan was Mourad zijn tegenstander wat groter maar dat deerde Mourad in het geheel niet. Halverwege de eerste ronde kreeg de tegenstander van Mourad 8 tellen rust na een paar rake klappen van Mourad, deze rustperiode werd ruim het dubbele door de scheidsrechter. Niet geheel volgens de regels maar daar hebben we geen invloed op jammer genoeg.
Na de hervatting hetzelfde beeld, een aanvallende Mourad en een verdedigende tegenstander. Het is dat Mourad zijn conditie wat te kort schoot aan het einde van de partij anders was het op zeker een k.o geworden. Zijn beide trainers, Erik en Jeremy, hadden hem in de voorbereiding op deze finale herhaaldelijk gewezen dat zijn conditie een punt van aandacht was. Heb beide partijen kunnen volgen door een “live verslag” op facebook en met name genoten van het commentaar ter plekke van de broer van Mourad. 26 februari komen beide boksers weer in actie op ons eigen gala in Hilversum.

Ons eigen boksgala welke Burning Heart organiseerd onder auspiciën van de NBB op 26 februari in sporthal Kerkelanden krijgt langzaam maar zeker gestalte. Afgelopen dinsdag hebben Erik en Jerry een gesprek gehad met gemeente Hilversum welke in een goede harmonie verlopen is. Zowel de gemeente als de politie staan welwillend tegenover ons gala. Donderdag is er op facebook de eerste post geplaatst waar onder andere de wedstrijdindeling staat. Voor sommige boksers wordt nog een tegenstander gezocht, aanmelden via hwouwerkerk@live.nl
Voorverkoop bij de deelnemende boksclubs € 15,00, aan de deur € 20,00. Luxe tafels op aanvraag.
Hou jullie in mijn volgende blogs op de hoogte van allerlei dingen die samen hangen met dit gala!

Beastside
De première van Beastside is achter de rug en een succes gebleken. Dit evenement zal zeker een vervolg krijgen al zullen er wel een paar aanpassingen gedaan worden. DJ Goos draaide zoals het heet op volle toeren in het midden van de fitness-ruimte. Wat betreft het licht, de volgende keer wordt er in de hoeken sfeervolle verlichting geplaatst want daar was het te donker. Voor de rest waren er lovende opmerkingen te lezen op Facebook.

Parkeren
Aan het eind van deze blog nog een aantal spelregels wat parkeren betreft. Ik weet dat men het liefst zo dicht mogelijk bij de ingang wil parkeren, echter met name is dat vooral in de avond moeilijk. Overdag heeft Autotaalglas 3 parkeerruimtes middels een bord op de muur gereserveerd voor hun klanten, respecteer dat a.u.b., in de avond mogen deze plekken gebruikt worden door leden van Burning Heart.
Regelmatig constateer ik dat men ook auto’s parkeert voor de deur van Goneo, onze onderbuur. Nu gebeurt het weinig maar soms moet deze firma in de avond in zijn pand zijn en kan dan nauwelijks naar binnen, laat staan een auto uit zijn pand halen. Ook wordt bijna dagelijks een of meerdere auto’s geparkeerd voor de deur van het ICT bedrijf begin pand. Dit pand is eigendom en de eigenaar heeft al lange tijd parkeerverboden op zijn ramen geplakt. Doe ons een plezier en parkeer ook hier niet meer. De beste man heeft herhaaldelijk geklaagd bij ons en zijn geduld raakt op, kan dit volledig begrijpen!!!
Het is nu zo ver geëscaleerd dat hij dreigt met het wegslepen van auto’s die voor zijn laad-en losdeur staan. Woensdagavond zag ik dat iemand zijn auto voor deze deur neer zette en vanuit het kantoorraam maakte ik deze persoon er op attent dat hij daar niet mocht parkeren. Hij negeerde mij volledig met de opmerking; ik zet hem straks wel op een lege plek en vervolgens ging hij naar binnen. Sorry hoor maar vind dit echt asociaal!!! Weet dat in de avond parkeren lastig kan zijn maar langs en tegenover de Sligro is parkeerruimte genoeg dus mensen loop een klein stukje en neem de parkeeregels in acht!

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen