skip to Main Content
Gratis proefweek

Boksgala

Het is weer donderdag m.a.w. tijd om een nieuwe blog te schrijven. Gelukkig zijn er wat onderwerpen om nog eens in de spotlight te zetten zoals ons geplande Boksgala, de Nieuwjaarsduik en gewoon een sport welke zich in steeds meer beoefenaars mag verheugen.

Dojo nieuws
Normaliter ben ik in de avond weinig op onze Dojo te vinden, overdag slijt ik genoeg uurtjes op de sportschool. Afgelopen dinsdag was zo’n avond dat ik op de Dojo was in verband met het checken van de computer. Sinds die dag is er een andere geluidsbox gekoppeld aan onze computer. Deze box is uitermate belangrijk voor de mensen die achter de bar werken, bij leden die om wat voor reden geblokkeerd zijn is er een geluid te horen die deze medewerkers er attent op maken dat er iets aan de hand is. Dit geluid was in het verleden nauwelijks hoorbaar ondanks het feit dat alle denkbare instellingen op vol volume stonden. Kreeg een tip van Peter Keijer die opmerkte: wellicht is het handig om een sterkere geluidsbox te installeren, zo gezegd zo gedaan. Een andere box geïnstalleerd en verdraaid het geluid is nu een stuk beter te horen. Deze aanpassing is voor ons belangrijk omdat het aantal storneringen hand over hand toeneemt. Jerry is een heel wat uurtjes kwijt aan het blokkeren van leden waar zo’n stornering heeft plaats gevonden. Dus leden, check altijd in bij binnenkomst, voordeel: wij weten hoeveel personen en wie er binnen zijn en daarnaast is er een controle of alles netjes geregeld is. Bij iemand waar een stornering heeft plaats gevonden zijn de volgende regels van kracht, je krijgt één les de tijd om het in orde te maken daarna wordt de toegang spijtig genoeg geweigerd. Een veelvoorkomend misverstand is het feit dat men via een mobiel de afschrijving laat zien echter na een paar dagen haalt de bank deze afschrijving om wat voor reden terug. Daarom heeft men de tijd om dit te checken bij uw afschrijving. Bij onterechte blokkering neem contact op met Jerry de Jong. Makkelijkste is uiteraard om het direct in orde te maken via contant of pin.

Boksgala
Terug naar de dinsdagavond, het liep tegen half acht en het viel me op dat er behoorlijk wat personen langs de kant stonden. Toen de leswisseling had plaats gevonden stond de mat vanaf de neerlaatbare schermen vol met leden die de Boksles wilde volgen.
Had het nog niet eerder zo vol gezien ondanks dat er aardig wat vaste volgers van deze les ontbraken
Had gelukkig mijn camera bij me en heb behoorlijk wat beelden kunnen maken van deze inspirerende les. Wat mij opviel, tussen het filmwerk door, was het respect naar elkaar toe.
Doordat er regelmatig van partner gewisseld werd kon het voorkomen dat een minder geoefend persoon tegenover een bedrevener sporter stond, heb tijdens deze hele les niet gezien dat daar misbruik van gemaakt werd. Men hield echt rekening met elkaar…..KLASSE!!!
Ook het feit dat er 3 leraren op de mat rondliepen om de koppels van aanwijzingen te voorzien zie je nergens. Echt genoten van deze les.
Wil je de beelden hiervan terug zien: https://youtu.be/H6fc1rdgiLc Heb dit filmpje op You Tube gezet.

Aansluitend aan dit onderwerp een vooruitblik op het Boksgala in sporthal Kerkelanden. Was vanmorgen bij Jerry en kreeg een inzicht in de voorbereidingen die aan zo’n Boksgala verbonden zijn. Werkelijk onvoorstelbaar wat het organiseren van dit Boksgala met zich meebrengt.Een heus draaiboek moet gevolgd worden, met de hulp van Eric van Ouwerkerk rolt er een uniek ouderwets Boksgala uit de koker en kan niet wachten tot het aanvangstijd is. Zal jullie regelmatig via dit blog op de hoogte houden.

Nog even jullie aandacht voor de Nieuwsjaarsduik te Loosdrecht, geef zo spoedig mogelijk op aan de bar of je mee doet en welke maat shirt je wilt hebben. Het belooft een heus spektakel te worden dus mensen…….geef je op!!

Tot de volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen