skip to Main Content
Gratis proefweek

Almost Ready! Kickboksen en de Fitness

Het is een kleine week geleden dat de Olympische spelen van start zijn gegaan. Nu ben ik persoonlijk een behoorlijke sportfreak, althans jammer genoeg niet lichamelijk meer, maar mijn interesse wat sport op de buis betreft omvat een groot scala. Doordat de tijden dat o.a. schaatsen wordt uitgezonden voor een gepensioneerd figuur als ik best prettig zijn, en we met deze tak van sport al jaren aan de top staan, vermaak ik me prima voor de T.V.  Met openingen van dit soort spelen heb ik weinig affiniteit maar voor het veldwerk zit ik aan de buis gekluisterd, althans wat schaatsen aangaat. Realiseer me best dat het aantal medailles van de vorige spelen een unicum is geweest maar dat we zo goed uit de startblokken zouden komen had ik niet kunnen bevroeden.
De opening, 3.000 meter voor dames zaterdag, werd direct een vol podium voor de Nederlandse ploeg. Goud was voor eigenlijk wel een outsider, Carlijn  Achtereekte, zilver voor Ireen Wust en de bronzen plak ging naar Antoinette de Jong. De volgende ochtend, zondag, stond de 5.000 meter voor mannen op het programma.Wie anders dan de gedoodverfde favoriet, Sven Kramer, ging er met het goud vandoor met op de 2de plek een “halve” Nederlander Ted-Jan Bloemen die voor Canada uitkomt.  Maandag de 1500 meter voor vrouwen waar Ireen Wust met de gouden plak vandoor ging. De bronzen plak was er voor Marrit Leenstra.
Dinsdagochtend een super spannende dag, op het programma stond de 1500 meter voor mannen. Vooraf werd er een strijd tussen Kjeld Nuis en Koen Verweij verwacht maar het pakte iets anders uit.
Na een sublieme race was het goud voor Kjeld Nuis, het zilver werd opgeëist door de kroonprins van het Nederlandse schaatsen, Patrick Roest. Woensdag werd de 1000 meter verreden welke met een nieuw Olympisch record werd gewonnen door Jorien ter Mors.
Donderdag stond de 10.000 meter op het programma met favoriet Kramer die de verwachting niet kon waarmaken, Ted-Jan Bloemen veroverde het goud.
U zult wel denken waarom zoveel schaatsen in deze blog maar het aanbod wat Burning Heart aanging was deze week erg karig dus vandaar deze lange inleiding.

Rommeltje in de fitness
Het is een tijdje goed gegaan maar maandagochtend vroeg kreeg ik een bericht via messenger, voorzien van een foto,  dat het een zooitje was bij het dumble rek. Op de grond lagen redelijk wat gewichten her en der die met een klein beetje moeite op het daarvoor bestemde rek terug gelegd hadden kunnen worden.
Snap niet waarom men dit doet, het is toch zo’n kleine moeite om deze halters terug te leggen op zijn plaats, het rek staat notebene voor de neus van de zogenaamde sporter. Nu is dit in de nachtelijke uren gebeurd waar het over het algemeen goed gaat. Vaak zie ik in het dagelijkse overzicht bekende namen voorbij komen, op bewuste nacht waren er zogenaamde sporters die te beroerd waren de halters na afloop op te ruimen en uiteraard passende maatregelen genomen.

Kickboks certificaat
Nog even terugkomen op het artikeltje aangaande het kickboks certificaat.
In bewust artikel schreef ik dat het in de bedoeling lag om voor einde maand deze examens af te nemen. Omdat het wel erg kort dag is hebben we besloten om dit bijzondere initiatief na de welverdiende vakantie van Jeremy te plannen
Dit gaat dus ergens tweede helft Maart worden.

Fitnessruimte
Het bijtrekken van de ruimte in de fitness ligt op schema, deze week wordt het plafond aangepast. Omdat we rubberen matten tekortkomen zijn deze besteld en gaan binnenkort de laminaatvloer vervangen. Ook de wanden worden in dezelfde kleur gebracht. Het herindelen van de crossfight laat nog even op zich wachten omdat de man die dit doen moet, Jerry, te druk is met zijn andere zaak Otopoets.
Het houdt daar maar niet op met de drukte en wordt er momenteel ook weer op zaterdag gewerkt om de achterstand enigszins weg te werken. Omdat Jerry ook de zondagmis verzorgt gunnen we hem de halve zondag vrij die hem rest.

Tot de volgende blog
Dick

Andere blogartikelen