skip to Main Content
Gratis proefweek

91 deelnemers Viking Run

In de wetenschap dat ik op mijn blog schrijfdag, donderdags, wat minder in de tijd zit maar op woensdagavond begonnen. Net naar de wereld draait door gekeken onderwijl een frietje en croquet nuttigend tijdens het kijken, genoten van het wekelijkse praatje van een idool van mij, Nico Dijkshoorn. Kan me voorstellen dat niet iedereen een fan van die man is maar voor mij is die man gewoonweg het einde. Zijn zinsopbouw lijkt ogenschijnlijk simpel maar is zo doordacht net als de manier zoals hij besproken onderwerpen onder de loep neemt, in mijn ogen klasse!!! Of het nu een andere dag is dan ik normaliter mijn blog schrijf maar op de een of andere manier zit ik gewoon lekker in mijn vel, getuige het feit dat ik tegen mijn gewoonte in een fijne whisky voor mijn neus heb staan en zelfs een Cubaanse Cohiba heb aangestoken. Uiteraard met een lucifer wat voorverwarmd en nu genietend van deze machtig lekkere sigaar. By the way, de Whisky is een fraaie dram van Macallan genaamd Easter Elchies, ooit gekocht op de Distillery tijdens een bezoek aan Macallan. Een zalige sherrybom op 59,6% alcoholpercentage. Jammer genoeg niet meer verkrijgbaar. Terwijl zich een indrukwekkende witte as het puntje van mijn Cohiba vormt en de rook langzaam kronkelend als een slang de lucht in stijgt gaan mijn gedachte naar de dag van vandaag.

Niet “My Piece of Cake”
De zoveelste dag op de Dojo waar het werk aan de Octagon centraal staat. Nadat woensdagavond Daniel van de Kamp begonnen is met de omlijsting van onze octagon ben ik vandaag, woensdag, verder gegaan met deze klus. Daniel komt om in het werk dus vind ik het een logische gedachte om zoveel mogelijk werk uit zijn handen te halen. Kruipend op mijn knieën onder de vloer van de Octagon bezig met het aanbrengen van de houten schotten waarop het uiteindelijke doek bevestigd gaat worden. Begin van de middag kwamen de personen die de boven opbouw moeten realiseren ook ten tonele, met alle respect hun tempo is niet de mijne. Alleen al het feit dat je begin middag komt vind ik op zijn zachts gezegd een beetje stuitend. Deze mensen waar ik overigens goed mee kan opschieten hebben hetzelfde euvel als Daniel van de Kamp, druk, druk en nogmaals druk. Laat Jerry maar met rust want nadat ik einde middag nog even langs kwam hoorde ik dat ze als het meezat vrijdag terug komen.
Niet “My Piece of Cake”, helemaal als je weken van tevoren deze klus hebt aangenomen.

91 deelnemers Viking Run
De inschrijving voor de Viking Run is vanaf heden gesloten en we kunnen constateren dat het een succes is geworden, 91 deelnemers hebben zich opgegeven. Het merendeel heeft voor 13 kilometer gekozen net als afgelopen jaar. Kreeg nogal eens de vraag is deze favoriete afstand niet teveel voor mij want het wordt voor mij de eerste keer dat ik mee doe. Steevast was mijn antwoord dat we de tijd nemen om het parcours af te leggen. Mochten er obstakels op je pad komen waar je tegen opziet dan kun je daar ten alle tijden om heen lopen, maar onze ervaring is dat we elkaar helpen en proberen als een grote groep te eindigen. Weet nog de glijbaan aan het einde van de run van afgelopen versie, best een hoog ding als je bovenop staat en heb menigeen rechtsomkeer zien maken. Zoals eerder gememoreerd willen we als één groep starten en de run volbrengen. De dubbeldekker zal wat vroeger vertrekken dan bij onze eerste deelname, hier is voor gekozen om na afloop van de run meer tijd te hebben om gezellig met elkaar iets te drinken. Ben er van overtuigd dat het een prachtdag gaat worden en nu maar hopen dat het weer mee zit! Uiteraard worden er foto’s gemaakt en probeer persoonlijk zoveel mogelijk te filmen zodat we een leuke terugblik aan deze run overhouden.

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen