skip to Main Content
Gratis proefweek

Viking Run al 70 deelnemers!

Begin deze blog met de gelukkige mededeling dat ik eindelijk van mijn rugpijn verlost ben. Sinds een paar dagen gaat het de goede kant weer op, kan weer zonder last te hebben achter mijn computer zitten, iets waar ik heel happy van ben. Zoals jullie wellicht weten is filmen en alles wat daar mee te maken heeft een vooraanstaand deel van mijn huidige leven naast uiteraard Burning Heart wat op de eerste plaats bij mij staat. Een film opnemen is nog niet zo eenvoudig, er komt meer bij kijken dan alleen plaatjes schieten. En al zeg ik het zelf, ga daar steeds meer in vooruit.
Het leukste van een filmpje maken is voor mij het bewerken van de opgenomen beelden. Beschik over een fijn programma, Adobe Premiere Pro, waar ik aardig mee uit de voeten kan. Genoeg privé beslommeringen geuit dus terug naar het reilen en zeilen op onze Dojo.

Strong Viking Run
Jerry heeft het al een paar keer laten weten, de inschrijving voor de Viking Run loopt voorspoedig. Op moment van schrijven zitten we al aan de 70 deelnemers. Echter het grote deel van deze inschrijvingen zijn nog niet voldaan en als Jerry het al niet is, ben zijn financiële waakhond, en daardoor onverbiddelijk als het op de centjes aan komt. Na 15 april sluit de inschrijving en wie dan nog niet betaald heeft valt buiten de boot. Het klinkt wat onpersoonlijk deze opmerking over betalen maar kan er niets anders van maken. Vergeet ook niet je maat shirt op te geven, wordt gesponsord door Burning Heart, en wil je met de touringcar mee denk dan aan de 10 euro extra voor deze comfortabele manier van reizen!

Scanner
Wellicht is het niet opgevallen maar de scanner boven is een paar dagen uit de roulatie geweest. Afgelopen zaterdagochtend constateerde ik via de camera dat men niet meer de fitness in kon. Computer opnieuw opgestart echter zonder resultaat, bleek dat de stekker in de com-poort van de computer het begeven had. Op zoek naar een nieuwe aansluiting maar dat bleek niet eenvoudig te zijn, zowel de com-poort als de stekker zijn zoals dat heet male en dan lukt het niet. Voorheen zat er een tussenstukje in, 2 keer female, maar die was de oorzaak van alle ellende. Iedereen afgebeld echter zonder resultaat, nu zit er op de Havenstraat nog een onderdelenwinkel maar stond daar maandagochtend voor een gesloten deur. Tot overmaat van ramp bleek de winkel pas woensdagochtend open te gaan dus maar wachten. Prompt om 10 uur woensdagochtend voor de deur bleek men niet te hebben waar ik naar op zoek was. De allervriendelijkste verkoper had wellicht een optie voor me, aan de overkant zit een zaak die wellicht heeft waar je naar op zoek bent. Zonder veel optimisme toch maar naar binnen gegaan, kende de mensen van de winkel omdat we regelmatig stofzuigermondjes voor Otopoets daar halen. Liet hem het kapotte onderdeel zien en wat schetste mijn verbazing, ik heb een vakje vol van deze dingen. Met een gelukkig gevoel de deur uit en ja hoor de scanner werkt weer naar behoren.

480 trainer
Het was een hele tijd geleden dat ik onze 480 trainer gebruikt had en mede door het feit dat mijn conditie op zo’n bedroevend peil aangeland is en dat Jerry sinds kort veel baat heeft van deze machine de draad maar weer opgepakt. Het instel niveau bewust aan de lage kant gezet, standje 2, normaal zit ik op stand 5 maar rustig aan wilde beginnen gekozen voor stand 2. Moet zeggen dat het niet mee viel maar heb het wel volbracht. Jerry stuurde me vanmiddag een berichtje met de vraag of ik al spierpijn had. Kon hem antwoorden met dat ik tot nu toe totaal geen last heb van spierpijn. Heb het plan opgevat om minimaal 3 keer per week de 480 trainer te gebruiken om aan zowel mijn rug als conditie te werken en het niveau rustig aan op te krikken.

Street Defence
Afgelopen woensdag een les van Street Defence gefilmd. Ik ben al sinds tijden een fan van deze manier van verdedigen. Moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de manier van les geven van Mike. Je kan wel stellen dat hij behoorlijk aanwezig is gedurende de les. Mike zijn opbouw en verloop van deze oefeningen waren voor de deelnemers en ik zelf als toeschouwer behoorlijk pittig. Op een gegeven moment moesten de sporters een opdrukstand uitvoeren toen ik iemand zijn benen zag trillen van de inspanning. Gelukkig op beeld vast kunnen leggen, een promo staat vanaf vandaag op Facebook.
Komt uiteraard nog een uitgebreider versie van maar dit korte filmpje geeft een duidelijk beeld van zijn manier van werken. In mijn optie is dit voor iedereen van belang want zijn lessen zijn werkelijk van belang op de realiteit van de huidige agressieve manier van leven. Zijn laatste oefening die ik op beeld vast gelegd heb is zo’n voorbeeld, je loopt met je meisje of vriend op straat en je wordt door iemand lastig gevallen. Wanneer je Mike zijn manier van afweren onder de knie hebt voel je je een stuk geruster op straat. Er deden ook 3 jonge meisjes mee met zijn les en zoiets verheugd me, dat is toch een categorie die in mijn ogen werkelijk baat heeft bij zijn lessen.

Octagon
Als laatste punt van deze blog, we krijgen regelmatig de vraag hoe het zit met de Octagon. Momenteel gebeurt er weinig maar dat komt omdat we wachten op bestelde materialen. De smid heeft alles in huis maar de man die de vloer en dergelijke af gaat maken wacht op de dekvloer en zodra deze binnen is komt hij in gezwinde spoed naar de Dojo om de Octagon af te maken. Geloof me, het wordt echt een pronkstuk van deze fijne sportschool.

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen