skip to Main Content
Gratis proefweek

Verbouwing, examens, parcourstraining

Fitnesszaal sportschool Burning Heart

Ik zit een paar dagen voor mijn deadline wat de blog betreft en net als afgelopen keer is het wederom karig gesteld met onderwerpen. Wat de Olympische spelen betreft is de medailleregen tot stilstand gekomen. De 500 meter was eigenlijk een deceptie voor onze landgenoten, hadden we de vorige editie nog een vol podium met alle 3 de plekken een medaille, nu zijn we daar ver weg van. Wat voetbal betreft is Ajax wat puntjes ingelopen op rivaal PSV. Iets waar ik ook gelukkig van word is dat de dagen weer gaan lengen. Met name in de ochtend wordt het langzaam maar zeker elke dag iets vlotter lichter, kan me niet snel genoeg gaan. Het is alweer bijna maart.
Weet niet hoe jullie het ervaren maar voor mijn gevoel is de winter omgevlogen althans tot nu toe. Nog even en we horen de vogeltjes weer fluiten met wakker worden. Voor de rest gaat alles zijn gangetje en heb ik privé niet veel meer te melden dus maar over naar de dagelijkse gang van onze sportschool.


Fitnessruimte
Na het voorval van afgelopen week wat de halters betreft kijk ik met nog meer belangstelling de camera’s elke ochtend na. Gelukkig constateer ik tot mijn grote vreugde dat het redelijk netjes verloopt, met name de nachtelijke uren die toch redelijk bezet zijn gaat alles op rolletjes. Wat me ook opvalt is het feit dat het gebruik van handdoeken is toegenomen, iets wat eigenlijk niet moet opvallen omdat het in mijn ogen volslagen normaal is dat je een handdoek meeneemt naar de fitness. Een vanzelfsprekend iets toch!
De bijgetrokken 480 ruimte ligt op schema, de muren moeten nog aangepast worden kwa kleur, het plafond is af en de houten afscheiding misstaat zeker niet.
Het is nu wachten op de bestelde vloermatten, zodra deze binnenkomen ga ik ze leggen. Jerry heeft een fiets besteld voor eigen gebruik maar uiteraard mag een ieder daar ook gebruik van maken. De crossfight moet nog steeds heringedeeld worden, elke dag loop ik tegen Jerry te zeuren wanneer hij dat gaat doen, weet het jochie is druk bij Otopoets maar hij moet toch tijd vrij maken om de apparaten nu eens en voor altijd op de juiste plek te zetten!!!
Had dit artikel dinsdagochtend opgeschreven en het lijkt erop of Jerry over telepathische gaven beschikt, kwam einde middag op de dojo en verdomd de ruimte is aangepast.


Kickboksen jeugd examens
kickboksen certificaat 1
De definitieve datum waarop de jeugdexamens worden afgenomen is bekend.
Deze is in overleg met onze hoofdtrainer Jeremy Blijd vastgesteld op 23 maart vrijdagmiddag tijdens de reguliere les. Niet alleen wij als Burning Heart zijn in onze sas met dit leuke initiatief van Jeremy maar gezien de reacties van ouders/verzorgers zijn deze ook ingenomen met Jeremy zijn idee.

Dat we dit serieus aanpakken blijkt wel uit het ontwerpen van een heus certificaat.
kickboksen Certificaat

Na behalen van dit certificaat krijgt de jeugd deze mee naar huis om eventueel in te lijsten. Ook komt er een vervolg op dit startexemplaar in de vorm van certificaat 2 enzovoort. De eisen die aan het eerste certificaat worden gesteld zijn achtereenvolgens:

·       Handen goed bij het hoofd
·       Linkse rechtse directen
·       Linker en rechter hoeken
·       Linker en rechter opstoten
·       Low Kicks
·       Trappen naar het lichaam
·       Hoge trappen
·       Knieën
·       Voorwaartse trappen
kickboks certificaat Dojo Burning Hesrt


Campagnes Burning Heart
Regelmatig zien we op facebook een campagne van sportschool Burning Heart langskomen.
Deze campagnes worden in samenspraak met René Taling, onze grafisch ontwerper, en firma Vazques, uitvoerend buro samengesteld en uitgevoerd.
Neem b.v. boksen, deze campagne wordt gestuurd naar alle leden van Burning Heart tussen de leeftijd van 18 en 50 jaar, tevens gaat deze campagne naar alle vrienden van onze leden zodat we een bijzonder groot bereik hebben. Uiteraard wel in een beperkte omgeving. Dat geldt voor alle sporten die we voeren, dus u ziet we doen er alles aan om te groeien.
Op deze manier werken we ook bij onze dependance, Ladies Only en de dansschool.


Crossfight versus parcourstraining
Bericht van onze “big boss” op facebook
RIP Crossfight.. Het leek zo logisch, een combi van zaktraining en parcourstraining maar na 3 jaar zitten we nog steeds op 5 uur les per week wat ik allang had willen verdubbelen. Denk dat het ‘fight’ gedeelte de zaktrainingen pakt en het ‘Cross’ gedeelte liever geen handschoenen aantrekt dus daarom eindigt het Crossfight en gaat het verder als puur parcours trainen!! Want in zo’n schitterende grote mensen speeltuin moeten minimaal 10 uur les per week zijn einde jaar.
Gas erop ?? ??

Tot de volgende blog
Dick

Andere blogartikelen