skip to Main Content
Gratis proefweek

Octagon II

Buiten is het op deze donderdagmiddag geen pretje met dit weer, binnen al net zo min. Afgelopen dagen geveld door een hevige rugpijn waar ondanks behoorlijk zware ontstekkings-remmers weinig tot geen verbetering optreed. Mensen die net als ik om de zoveel tijd hier last van hebben weten wat ik bedoel, je kan niet zitten, liggen en zelfs staan is geen pretje. Laat staan de broodnodige nachtrust, denk je eindelijk je ligplekje gevonden te hebben gaat na een tijdje de rug weer opspelen en begint de zoektocht opnieuw. Maar niet getreurd, gaat wel weer over.

De Ochtendmis
Afgelopen zondag werd de Zak- en Conditie training, in de volksmond “De Ochtendmis” genoemd geleid door The One en Only dominee, Ad Donkerlo. Vanwege de vakantie die ingegaan was waren er toch aardig wat discipelen op af gekomen. Ondanks de weinige ervaring op gebied van les geven heeft onze dominee het er uitstekend afgebracht gezien de complimenten na afloop. Mij persoonlijk beviel zijn afspeellijst nog het meest. Overwegend muziek uit mijn tijd, althans muzikanten die ik wel waarderen kan. Ad, je bent een waardige vervanger van mister Dojo Jerry.

Octagon
Op moment van schrijven wordt de Crossfight-ruimte aangepast aan ons nieuwe toekomstige speeltje, een heuse Octagon met maten die gehanteerd worden bij de UFC. Het plafond wordt afgestemd op deze Octagon en wel om de simpele reden dat de vloer van deze Octagon 80 cm. hoog is. Zouden we dit niet doen dan wordt de ruimte tussen plafond en vloer te kort, wanneer een en ander klaar is bedraagt de tussenruimte 2.75 mtr wat meer dan voldoende is. De Octagon zelf wordt binnenkort gemaakt door constructie bedrijf Brouwer te Naarden. Deze firma heeft in het verleden uitstekend werk verricht in onze beide sportscholen, o.a. de ophangbeugels van onze bokszakken. Overigens gaan de Crossfight lessen gewoon door want zoals we gewend zijn van Daan van de Kamp, na zijn werkdag ziet alles er spik en span uit.

Muziek
Wat deze week weer een hoop irritatie opleverde is het muziekgedeelte op de bovenste verdieping. Dit blijft voor ons een bron van ergernis. Dinsdag was het weer zover, kreeg een bericht dat de muziek niet hoorbaar was. Nu moeten jullie weten dat al een tijd de muziekinstallatie bewust achter slot en grendel zit. Toen ik de deur opende zag ik direct wat er aan de hand was, werkelijk alle knoppen en schuiven waren van plaats veranderd. Ook Spotify op de computer was totaal verdwenen. Voor mij een compleet raadsel wie zoiets gedaan kon hebben, in eerste instantie dacht ik aan onze vriend Noëll omdat hij de avond daarvoor de Crossfight les had gegeven. Bij navraag de volgende dag bezwoer Noëll dat hij bij het sluiten van de Dojo alles gecontroleerd had. Iets wat de gewoonte is omdat het nog wel eens voorkomt dat het niveau aangepast moet worden omdat het na tienen rustiger is in de Fitness ruimte. Nu weet ik dat er een paar personen de sleutel hebben van de muziekkast maar bij navraag hadden zij ook geen weet wie daar verantwoordelijk voor is. Er wordt deze week een ander slot in de deur gemaakt en echt niemand krijgt een sleutel zodat die richting uitgesloten is. Momenteel draait een lijst muziek die 3 dagen duurt voordat deze lijst opnieuw begint en is gedownload vanaf Spotify. Dit omdat er in het verleden nog wel eens een uitval van het wifi signaal voorkwam en met een gedownloade lijst dit voorkomen. Hoe het ook gaat we zijn vast besloten om deze irritatie tot het verleden te laten behoren.

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen