skip to Main Content
Gratis proefweek

Game of Thrones, whiskey en Dojo?

Dojo, Burning Heart, Whiskey

Wat een heerlijk weertje is het de afgelopen week geweest, jammer dat het momenteel iets minder is maar het voorjaar is in ieder geval goed begonnen. Jerry en kornuiten hebben ook geprofiteerd van het lekkere weer, hij vertoefde afgelopen weekend in Ierland waar hij onder andere de sportschool van Conor McGregor, een held van hem, bezocht heeft. Ook stond op het programma de Games of Thrones route, een bekende serie die in Ierland opgenomen is. Daarnaast een bezoek aan de Teeling distillery alwaar een fles whiskey voor mij werd aangeschaft. Kortom, een trip om niet snel te vergeten.
Mijn computer vertoont op moment wat kuurtjes, regelmatig sluit hij zichzelf af wat bijzonder hinderlijk is omdat ik dan kwijtraak waar ik mee bezig ben.
We zijn erachter gekomen dat het te maken heeft met een grote update van Windows welke ik niet geïnstalleerd krijg. Met hulp van een vriend die terzake kundig is van alles geprobeerd maar wil nog niet lukken. Het wachten is op Windows die dit probleem moet fiksen want schijn niet de enigste te zijn die dit probleem momenteel ervaar. Met grote regelmaat de boel maar tussentijds opslaan zodat er niet teveel verloren gaat, krijg geen melding wanneer de computer af gaat sluiten
Dit was weer de inleiding, tijd om over te gaan naar her reilen en zeilen van onze dojo deze week.


Weegschaal

Sinds deze week staat er in de fitness een ouderwetse staande weegschaal om je gewicht te wegen. Kwam als kind deze weegschaal tegen bij mijn vroegere apotheek en werd er altijd door aangetrokken. Het is er een met van die schuifgewichtjes om je ware gewicht te bepalen.De elektronische weegschalen die we met grote regelmaat aanschaften waren jammer genoeg geen lang leven beschoren, nu maar hopen dat deze ouderwetse schaal langer mee gaat.Wil je toch jezelf wegen op een elektronische schaal, dat kan wanneer je je meldt aan de balie, op kantoor staat een uitgebreide weegschaal met onder andere vetmeting enz.Deze schaal moet wel op kantoor blijven vanwege het feit dat hij vol zit met elektronica en nogal een fikse aanschafprijs heeft dus geen schaal om mee rond te zeulen!


Hout in de fitness

Een dezer dagen wordt er begonnen om de rode muren in de fitness te behangen met houten delen.Dit omdat met grote regelmaat gewichten tegen de muur staan met gevolg smerige strepen op onze rode wanden. Ondanks vele verzoeken om de gewichten te hangen op de plaatsen waar deze voor bestemd zijn gebeurd het dagelijks dat de schijven tegen de muur gekwakt worden met als resultaat niet verwijderbare strepen. Door op de muren hout aan te brengen hopen we dat te ondervangen.

Fitness, Burning Heart, Hilversum

Ideeënbus in de hal

Deze week de bus weer eens geleegd waar men op en aanmerkingen over de dojo kwijt kan. Moet zeggen dat er behoorlijk gebruik van gemaakt wordt.
Allerlei suggesties en opmerkingen krijgen we te lezen en zeker geen onzinnige dingen.Wat me wel opviel waren opmerkingen over het schoonmaken van onze ruimtes, een iemand was de mening toegedaan dat het er niet bepaald schoon uitzag terwijl op een ander briefje te lezen stond dat die persoon het opgevallen was dat de ruimtes er altijd schoon bij lagen. Zo zie je maar weer dat iedereen er een andere mening op na houdt. Kan wel zeggen dat we 2 schoonmakers in dienst hebben die fulltime bezig, ieder met een eigen afdeling waar ze verantwoordelijk voor zijn.


Handdoek gebruik

Weet ik haal het telkens aan het gebruik van een handdoek in onze sportschool. Spijtig genoeg valt het me telkens weer op wanneer ik een blik op de camera’s naast mijn computer werp dat er nog veel mensen het niet nodig vinden een handdoek te gebruiken. Van de acht personen die op dit moment op de dojo aanwezig zijn is er welgeteld één persoon die een handdoek gebruikt. Moet toch niet kunnen! Dus mensen wanneer je naar de dojo gaat neem een handdoek mee, is wel zo hygiënisch.


Trainingen op de zaterdag

De zak- en conditietraining op met name de zaterdagochtend mag zich met de week in een groeiende belangstelling heugen. Afgelopen zaterdag, vakantietijd, fraai weer was de zaal behoorlijk gevuld met sporters die zich een uurtje wilden uitleven onder leiding van Noëll. Daarnaast was de volgende les van Twan, techniek, ook bijzonder goed gevuld. Een bijzonder leuke constatering die me met vreugde vult. Wat ook leuk is dat na afloop van de les van Noëll een steeds groter groepje blijf hangen om te genieten van een latte.
Naast dit alles zijn de judolessen van sensei Taling al weken achtereen groeiende.

Blog is weer gevuld, tot volgende week.
Dick

Andere blogartikelen