skip to Main Content
Gratis proefweek

Een nieuw begin

Beste volgers van mijn blog, ik wil beginnen met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Met name wens ik iedereen een goede gezondheid want dat is toch wel, the Main Thing!

Nieuwjaarsduik
Vanzelfsprekend is het eerste item in het nieuwe jaar de Nieuwjaarsduik te Loosdrecht. Wat een grandioze happening is dat geworden met een bijzondere opkomst, zowel deelnemers als kijkers naar dit natte spektakel.
Op voorhand was ik best wel sceptisch maar dat er zovéél mensen op afgekomen waren had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen denken.
Wat twijfelaars, naar mijn mening, onder andere over de streep hebben getrokken is de aandacht vanuit Burning Heart en zeker het filmpje waarop Jerry en zijn dochter Chloë op Facebook te zien waren met een proefduik de dag ervoor. Uiteraard deden zij het voorkomen dat het eigenlijk best meeviel met de kou maar bij navraag hadden ze het best koud gehad. Een groot compliment gaat uit naar Chloë die samen met haar vader spontaan het water van de Loosdrechtse plas in stormde om dat een dag later nog eens te doen tijdens de werkelijke Nieuwjaarsduik. Via een huis, dat aan het grasveld lag, om stroom gevraagd voor de warmhouders, mensen bedankt nog. Zo kon tijdens en na afloop genoten worden van voortreffelijke warme worsten en overheerlijke erwtensoep die met recht er in gingen als warme broodjes. Nick Visser, de worsten smaakte prima en er was weinig over na afloop geloof ik.
Niet in de laatste plaats de complimenten voor Daphne en Jerry die deze duik tot een waar succes hebben gemaakt. Alleen al om elke deelnemer in de speciaal gemaakte shirts te zien was een prachtige aanblik die lange tijd op mijn netvlies heeft gestaan.

Dojo
Wellicht is het opgevallen maar deze dagen worden er op verschillende ruimtes van onze Dojo schilderwerken uitgevoerd. Bepaalde gedeeltes waren aan een nieuw verflaagje toe. Ons dringende verzoek is dus ook om gewichten en dergelijke niet tegen de muur te plaatsen maar op de daarvoor bestemde ophangbeugels. Er zijn er talloze dus maak daar a.u.b. gebruik van. Ook zijn in de eigenlijke Dojo redelijk wat ophangsteunen voorzien van een nieuw bevestigingsoog. Na zo’n 5 jaar van intensief gebruik werden er behoorlijke slijtageplekken geconstateerd. Het zijn van die dingen die niet opvallen maar wanneer er niet wordt ingegrepen bestaat de mogelijkheid tot ongevallen.

Krav Maga
In het nieuwe jaar heeft er ook een verandering plaats gevonden op het personele vlak. Koos Cuijpers die de lessen van Krav Maga verzorgde heeft deze lessen vanwege te weinig belangstelling afgelopen maanden in overleg met Jerry jammer genoeg beëindigd. Persoonlijk vind ik het reuze jammer dat Koos heeft moeten stoppen want het is een man waar je altijd op kon rekenen en bovendien heel prettig in de omgang is.Maar als de rek er uit is moet je op een gegeven moment de knoop doorhakken.

Burning Heart Instant Defence
Als vervanger is een oude bekende van ons, Mike Konstantinides, begonnen met zijn succesvolle Instant Defence. Zoals hij zelf zegt in zijn promo: een No Nonsens Reality Based Self Defence System. Deze les is gepland op de woensdagavond en lees net vers van de pers dat aankomende maand de maandagavond er bij komt vanwege de vele enthousiaste reacties op Facebook als wel in de persoonlijke mail van Jerry.
Nog een verandering die stilletjes heeft plaats gevonden is het Judo gebeuren bij Burning Heart. Sinds enkele weken worden de judolessen bij Burning Heart gegeven door Stijn Taling. Een jongeman waar we volledig vertrouwen in hebben en jarenlang de rechterhand van Danny Bokkers is geweest. Begonnen met the New Gentle Way als onderdeel van onze Dojo. Danny Bokkers was en is een meer dan geschikte leraar Judo. Echter er komt meer kijken bij zijn functie dan enkel les geven. Daar is het op een gegeven moment spaak gelopen en hebben we afscheid genomen van Danny Bokkers. Ter promotie mag iedereen, lid of geen lid, de maand januari ’17 gratis onze Judolessen volgen.

Tot mijn volgend blog
Dick

 

Andere blogartikelen