skip to Main Content
Gratis proefweek

Burning Heart Vikings

Start Burning Heart Vikings
Was me het weekje wel de afgelopen dagen. Naast de on-Hollandse temperaturen, waar ik overigens goed tegen kan, stonden de eerste drie dagen in het teken van afgelopen zondag, de Viking Run in Wijchen Gelderland. U begrijpt dat ik in mijn blog hier uitgebreid op terug kom want wat was deze editie voor Burning Heart in alle opzichten geslaagd. Zondagochtend zo rond de klok van halfnegen melden de eerste deelnemers zich aan de balie voor hun startbewijs en speciaal voor deze happening gemaakte T-shirts. Het uitdelen hiervan verliep vrij soepel en redelijk op tijd begaven we ons naar de inmiddels gearriveerde dubbeldekker van Wijdemeren tours. Vanwege het feit dat ik niet langer dan 100 meter achtereen kan lopen was de Burning Heart scooter in beeld gekomen na vruchteloze pogingen een soort van mobiele Car te huren. De minimale verhuurperiode van zo’n apparaat was één maand en dat was ons te gortig. Na een paar proefritjes op de scooter, had een kleine 40 jaar niet meer op zo’n ding gezeten, en na overleg met de chauffeur van Wijdemeren tours werd de brommer ingeladen in de kofferruimte van de dubbeldekker.
In opperbeste stemming werd de reis naar Wijchen aangevangen om zonder problemen onderweg ruim een uur later te arriveren op het parcours van de Viking Run. Scooter uit de laadruimte en gevuld met brandstof om vervolgens naar de start te gaan. Intussen waren de voor deze gelegenheid in het leven geroepen fotograaf René Taling en ikzelf druk bezig om te fotograferen en te filmen. Het persoonlijk afhalen van de benodigde startnummers e.d. verliep zonder problemen en binnen no-time had de grote groep een beschutte plek vlakbij de start gevonden. De start van onze groep was 12.00 uur en een kwartiertje daarvoor melden iedereen zich voor de opwarming. Exact 12.00 uur ging de groep van start en het merendeel had gekozen voor de 13km. Nadat iedereen op foto en film was gezet spoedde René en Dick zich naar het moddergebeuren. Was nog maar net aangekomen toen de eerste lopers arriveerden bij de modderbaan. Vanaf de zijkant een heerlijk gezicht om Burning Heart leden te zien ploeteren door de modder. Mooie en bijzondere Pics gemaakt door René en volop gefilmd door mijzelf.
Volgende stopplek was de glijbaan.
Doordat de zon op dat moment precies boven de glijbaan scheen en die stand erg hinderlijk bleek te zijn probeerde we de organisatie te bewegen om vanaf de andere kant te mogen fotograferen. Helaas kregen we daar geen toestemming voor dus hebben zo goed als kwaad ons werk gedaan. Op aanwijzingen van Dick, met moeite kon ik Burning Heart leden onderscheiden bovenop de glijbaan, nam René foto’s en wonderwel was het resultaat alsnog verrassend te noemen.
Volgende stap was de finish.
Om toch vooral niemand te missen hebben wij ons redelijk vroeg aan de finishlijn begeven.
De plek bij uitstek om op de gevoelige plaat te leggen, de een zo fit als een hoentje, de ander kreunend en strompelend en dan nog de allerlaatste hindernis….3 hoge wanden op klimmen. We hadden de aankomsttijd van de grote groep best een beetje verkeerd ingeschat. Het duurde langer dan gedacht en dat is op zich niet zo erg maar we stonden de hele tijd in de brandende zon, geloof me geen pretje maar het risico iemand te missen vonden we vervelender. Dacht dat we aardig in onze opzet geslaagd waren gezien de vele lovende reacties op o.a. Facebook die ons ten deel is gevallen. Nadat iedereen de finish gehaald had was het best toeven in de schaduw van ons Burning Heart plekkie. Menigeen gebruikte het rustuurtje om even een tukkie te doen. Op de afgesproken tijd de terugreis aanvaart, de een erg druk de ander onderuit half slapend. Vlak voor we de A30 opdraaide kreeg Jerry een berichtje dat er in de buurt van Barneveld een fikse file was ontstaan zodat we in overleg met de chauffeur via Utrecht onze weg vervolgde, een wijs besluit bleek naderhand.
Jeremy
Jerry had nog een verrassing in petto, rijdend op de Diependaalselaan belde hij Jeremy op met de vraag of hij thuis was. Bevestigend antwoordde Jeremy en Jerry deelde hem mee dat hij even langs kwam in gezelschap van zijn dochters omdat hij vlakbij zijn nieuwe huis was en benieuwd hoe een en ander eruit zag. Bus draaide even later de Bosdrift op en op veilige afstand van zijn huis stapten iedereen uit om vervolgens naar Jeremy te gaan. Heb weleens iemand verbaasd zien kijken maar vergeet dat gezicht van Jeremy niet snel. Uiteraard gingen we weer snel weg om even later de parkeerplaats van de Dojo op te draaien.
Er werd hartelijk afscheid van elkaar genomen en iedereen had zich reuze vermaakt deze dag. Restte aan mij de taak om zo snel mogelijk de foto’s en filmpjes op sociale media te zetten. Maandagvroeg aan de gang met de foto’s, was best een klus omdat ik zowel in raw bestand als jpg foto’s neem. Dinsdag de filmpjes in elkaar gezet, ook best een klus omdat bijna alle beelden leuk waren maar uit ervaring weet dat filmbeelden niet te lang mogen zijn.
Besloot om net als de foto’s de filmpjes te verdelen in 4 hoofdstukken. Een intensieve maar o zo dankbare klus.
In ieder geval was deze Viking Run weer een onvergetelijke happening voor Burning Heart.

Tot mijn volgende blog.
Dick

 

Andere blogartikelen