Groepslessen

Kickboksen in Hilversum

"It's not whether you get knocked down, it's whether you get up!"

Kickboksen in Hilversum

Kickboksen of Kickboxen is een sport waarbij je armen én je benen gebruikt. Het is een zeer intensieve en effectieve sport voor zowel je conditie als je spieropbouw. Mentaal word je hier ook sterker van. Er is geen andere sport waarbij je je lichaam en geest zo intens gebruikt als bij kickboksen. Kickboksen in Hilversum bij Sportschool Burning Heart biedt leren kickboksen aan voor kids vanaf 4 jaar, en op verschillende lesniveau’s voor dames en heren! Nu ook technieklessen zonder sparren. Dus voor een les Kickboksen in Hilversum kom naar sportschool Dojo Burning Heart.


Start met 7 dagen Gratis Sporten

* Verplicht veld

burning-heart-kickboksen-lessen

De technieken uit het Kickboksen helpen jou weer fit te worden of te blijven. Het is een uitstekende training om vet te verbranden en strakke, sterke spieren te ontwikkelen. Buiten dat je je lichamelijk fitter gaat voelen zul je ook mentaal zelfverzekerder worden en sterker in je schoenen staan dan ooit tevoren.

100% veilig

Bij elke sport is er risico op blessures. Nu is er bij kickboksen vaak het idee dat het een blessuregevoelige sport is. Niets is minder waar. Wanneer je wedstrijden zou doen zou je inderdaad blessures op kunnen lopen, maar bij recreatief Kickboxen valt dat heel erg mee en zijn er vaak minder blessures dan bij bijvoorbeeld voetbal of handbal. Bij Burning Heart staat veiligheid, respect en plezier bovenaan en zorgen wij ervoor dat er op een veilige, respectvolle en plezierige manier gesport kan worden.

Korte Geschiedenis

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Kickboksen kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai). In Nederland is Thom Harinck een bekend persoon die kickboksen introduceerde.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het thaiboksen anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Regels

Kickboksen gebeurt in een ring. De deelnemers dragen handschoenen, scheenbeschermers worden afhankelijk van de bond gedragen tijdens nieuwelingenpartijen. Het kickboksen is opgedeeld in een vijftal klassen, te weten:

  • J-klasse (jeugd)
  • N-klasse (nieuwelingen)
  • C-klasse
  • B-klasse
  • A-klasse

Na drie gewonnen N-partijen wordt men bevorderd naar de C-klasse, na 6 gewonnen C-partijen naar de B-klasse en na acht gewonnen B-partijen naar de A-klasse.

Design by Burning Heart