Groepslessen

Boksen

"Float like a butterfly, Sting like a bee."

Boksen leren bij sportschool Dojo Burning Heart in Hilversum is bij uitstek geschikt om je te helpen ontspannen. Hiernaast is het de sport om je lichaam fit te houden.

Boksen is uitdagend omdat het een beroep doet op je lichaam en geest als geheel: uithouding; kracht; snelheid; coördinatie; lenigheid; mentale weerbaarheid; etc. etc. Een bokser is continu in beweging: verplaatsen; verdedigen en stoten, en dit alles in oneindige combinaties van bewegingen.


Start met 7 dagen Gratis Sporten

* Verplicht veld

Boksen is daarom een sport waarop je nooit uitgekeken raakt. Boksen is en blijft voor jong en oud !

Iedereen wordt op zijn eigen niveau begeleid. Wij zien erop toe dat sporters tijdens een training verantwoord van elkaar kunnen leren, en blijven leren.

Ook bij boksen is respect plezier en veiligheid van groot belang en zullen wij als Boksteam van Burning Heart dit blijven benadrukken.

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen en conditie centraal staan.

Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out. Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken.

Voor internationaal boksnieuws bezoek de website van: International Boxing Association

Design by Burning Heart